Kupres dobiva zatvorenu tržnicu i sportsku dvoranu

kupres

Općina Kupres u petak, 14. srpnja, u 10 sati, organizira predstavljanje projekta izgradnje zatvorene zelene tržnice. Po riječima načelnik općine Kupres Milana Raštegorca, tim projektom Kupres će kao prva općina u Hercegbosanskoj županiji dobiti zatvorenu zelenu tržnicu, površine 310 metara četvornih, u sklopu koje će se naći i popratni sadržaji poput ugostiteljskog objekta, sanitarnog čvora i ureda.

 

– Nakon izgradnje tržnice poljoprivredni proizvođači moći će zakupiti štand i tako brže plasirati svoj proizvod do krajnjeg potrošača – kazao je Raštegorac. Natječaj za odabir izvođača radova raspisan je prošlog mjeseca i otvoren je do 26. srpnja.

Izgradnja tržnice realizirat će se kroz kredit Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) koji će financirati 70 posto projekta, dok će 30 posto sredstava osigurati općina. – Osim spomenutog projekta, u tijeku su radovi na pokrivanju sportske dvorane u Kupresu čija je gradnja započela prije deset godina, a završetak radova možemo očekivati krajem 2018. godine – dodao je Raštegorac. Za potpuni dovršetak izgradnje sportske dvorane potrebno je 1,5 milijun maraka, a za trenutnu fazu radova osigurano je oko 200 000 maraka.

www.vecernji.ba