KUPRES: Medvjed ponovno napravio štetu pčelarima

I pored svih aktivnosti koje su poduzeli, angažiranja relevantnih institucija , od Lovačkih društava,Ministarstva poljoprivrede HBŽ,otvorenog pisma Federalnom ministru poljoprivrede ,medija , pčelari i dalje trpe štete u Kupresu od medvjeda,iako se pridržavaju i uputa Ministarstva HBŽ da im se hrana ostavlja,medo radi po svome.Tijekom noći u ulici Jure i Bobana 28 u Kupresu medvjed je opet došao po desert i uništio košnice u pčelinjaku.

Ovo je postala sapunica koje je za građana postala svakodnevnica ali posljednje upozorenje da obzirom da je medvjed obilježio svoj teritorij uz jako urlikanje (prema riječima iskusnih lovaca), moguć je napad i na ljude, pišu HBŽ vijesti.

Podsjećamo, nakon medvjeda koji su nedavno  uništavali pčelinjake po Kupresu, stanovnici nekih sela u Kupresu upozoravaju i na sve češću pojavu vukova u blizini obiteljskih kuća.

Također su članovi obitelji Cvijanović u kupreškom naselju Olovo ljetos prijavili da se medvjed dva puta pojavio u blizini kuća, a u posljednjih sedam dana vuk je viđen u blizini puta usred dana.

Mislimo da se radi o dva različita vuka. Jednog smo vidjeli kako šeta po selu, a evo ponovno danas na cesti kada ga je udarilo vozilo, ali je vuk bez većih ozljeda pobjegao iznad ceste, kazali su tada Cvijanovići.