Lažnom ratnom vojnom invalidu pet mjeseci zatvora!

Općinski sud u Ljubuškom na kaznu zatvora od pet mjeseci osudio je Marka Paradžika (44) iz Ljubuškog, zbog uporabe lažne medicinske dokumentacije, na osnovu koje je stekao status ratnog vojnog invalida, potvrđeno je iz Tužiteljstva ŽZH. Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv Marka Paradžika zbog uporabe lažne medicinske dokumentacije kao prave, a sve kako bi dobio status ratnog vojnog invalida.

”Paradžik je na njemu poznat način pribavio lažnu medicinsku dokumentaciju o liječenju u SKB Mostar. Riječ je o ukupno 13 nalaza i mišljenja specijalista SKB Mostar koji datiraju od 1994. pa do 2006. godine. Svjestan da medicinsku dokumentaciju nije dobio od navedene bolnice, jer se u njoj nije niti liječio, a po protokoliranim brojevima u bolnici su evidentirane sasvim druge osobe, a ne Marko Paradžik.

Dana 18. lipnja 2007. godine naprijed navedenu medicinsku dokumentaciju o liječenju uz zahtjev za priznavanje svojstva vojnog invalida HVO-a predao je Službi za branitelje iz Domovinskog rata općine Ljubuški. Na osnovu lažne medicinske dokumentacije priznato mu je svojstvo ratnog vojnog invalida i pravo na isplatu mjesečnog novčanog iznosa od 234,88 KM po osnovu prava na osobnu invalidninu”, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Svaki mjesec od 1. travnja 2007. godine, Paradžiku je isplaćivan iznos od 234,88 KM, te je na taj način oštetio Proračun Federacije BiH za iznos isplaćenih mjesečnih iznosa od 2007. godine. ”S obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi, postoji mogućnost ulaganja žalbi na istu Županijskom sudu u Širokom Brijegu”, objašnjava Aničić.

Jabuka.tv