Lidl otvara poslovnice i u Sarajevu

Internacionalna tvrtka Lidl otvara poslovni objekat u Sarajevu, potvrdio je za Faktor načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. – Traže se lokacije, oni su spremni uložiti oko 700 milijuna eura u BiH i u Sarajevo, ne samo u našoj već i u drugim općinama.

Ja sam jutros obavio jedan sastanak po tom pitanju i nadam se da će se to moć privesti kraju, ako budemo imali podršku od viših razina vlasti, tu prije svega mislim na Ministarstvo prostornog uređenja, Zavoda za planiranje i Zavoda za zaštitu kulturno povijesnih spomenika – kazao je Hadžibajrić. Nije želio otkrivati lokacije na kojima bi se moglo graditi.

-Ja sam njima jutros rekao za jednu, odnosno dvije lokacije, ali ne bih ništa iznosio javno dok ne bih imao odgovore iz jednog i drugog Zavoda – kazao je Hadžibajrić ističući kako su najave o izgradnji podzemnih garaža na Trgu Alije Izetbegovića zbog drveća.

Ministar gospodarstva Sarajevske županije Adnan Delić za Faktor je kazao da nije u mogućnosti niti potvrditi niti negirati da Lidl dolazi u glavni grad BiH.

www.vecernji.ba