Liga prvaka: Liverpool ne smije ući u Njemačku

Engleski prvak Liverpool neće smjeti ući u Njemačku kako bi odigrao prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Leipziga 16. veljače i to zbog ograničenja povezanih s pandemijom koronavirusa, priopćilo je u četvrtak njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova.

– Zabrana ulaska na njemački teritorij iz Velike Britanije ne predviđa posebno izuzeće za profesionalne sportaše, rekla je glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova za AFP, dodajući da utakmica Leipzig – Liverpool u Ligi prvaka razlog da se odstupa od epidemioloških pravila, prenosi HRT.

Njemačka je nedavno donijela zabranu ulaska za sve iz Velike Britanije, zbog novog, opasnijeg soja koronavirusa na Otoku.

Kako se utakmica neće igrati u Njemačkoj, RB Leipzig sada mora dobiti privolu UEFE za neutralni teren, a u igri je i opcija zamjene domaćinstva, pa bi se prva utakmica odigrala u Liverpoolu, no i tu postoje problemi.

Naime, cijela momčad Leipziga tada bi morala u obveznu karantenu po povratku u domovinu.

UEFA je već napravila pričuvni plan za ove slučajeve, a on predviđa da se mečevi osmine finala mogu igrati najkasnije do 2. travnja.

Ako ove restrikcije potraju u pitanju je i utakmica Lige prvaka 24. veljače između Manchester Cityja i Borussije u Mönchengladbachu.