LINNOVATE / Maturanti razgledali prvi poslovni inkubator u Livnu

Zaklada Linnovate, čija je osnovna zadaća uspostava tehnološkog parka i stvaranje perspektivnije budućnosti za mlade u Livnu i okolici, tijekom ovog tjedna na Zgonima u Livnu organizirala je „Dane otvorenih vrata” u Linnovate Tehnološkom parku.

Svi posjetitelji imali su priliku razgledati prvi poslovni inkubator u Livnu te se upoznati s konceptom poslovnog inkubiranja koje je predstavljena kao pred-inkubacija, inkubacija i virtualna inkubacija.

Također su posjetitelji imati priliku saznati na koji način mogu dobiti investiciju za svoju poslovnu ideju.

Kako su za Fenu kazali iz Zaklade, osim maturanata svih srednjih škola općine Livno, na Dane otvorenih vrata bilo je zainteresiranih gospodarstvenika i poduzetnika, kao i onih koji rade na razvijanju svojih ideja i projekata.

-Oko 350 posjetitelja se moglo pobliže upoznati s uslugama tehnološkog parka, a za maturante je napravljena i radionica na kojoj su se pobliže upoznali s procesom razvoja ideje u poslovnom inkubatoru- kazali su iz Zaklada Linnovate.

Inače, Tehnološki park u Livnu je otvoren prije dvadesetak dana, a njezini osnovači su dokazane poslovne osobe porijeklom iz Livna,među kojima je vlasnik kompanije “Rimac Automobili” Mate Rimac kao i Marin Jozić, osnivač softverske tvrtke “Cox 4”.

Njihova želja s pokretanjem prvog poslovnog inkubatora je pomoći mladima koji na ovim prostorima žive, bilo to savjetima , infrastrukturom, financijama, a kasnije i u drugim izazovima, da ostanu i razvijaju svoje potencijale.

Rimac je osobno u ovaj projekt do sada uložio 30.000 eura vlastitog novca i tu ne planira stati. Kaže kako će osobno financirati najbolje projekte, ali da treba raditi na tome da se i drugi poduzetnici uključe i pripomognu u radu Zaklade.

Za početak je otvoren poslovni inkubator površine 300 metara četvornih, koji će budući poduzetnici moći koristiti kroz razne programe inkubacije, a početna namjera je da Tehnološki park otvori 30 do 100 radnih mjesta. /HMS.ba/