Livanjka je autorica jednog od pehara na Europskom vaterpolo prvenstvu u Splitu

U Spaladium Areni je završeno Europsko prvenstvo u vaterpolu. Jedan od najljepših suvenira koje svaki sportaš ili sportašica mogu ponijeti  s jednog velikog natjecanja su medalje, odnosno pehari.

Na inicijativu Hrvatskog vaterpolskog saveza i sa željom da mladi hrvatski umjetnici budu tvorci pehara za Europsko vaterpolsko prvenstvo, u suradnji s  Klesarskom školom Brač i s Umjetničkom Akademijom u Splitu, pokrenut je projekt izrade pehara za najbolje vaterpolistice i vaterpoliste u četiri kategorije. Nakon nestrpljivog iščekivanja, trofeji su “uplivali“ u Spaladium Arenu.

Jedinstvena priča o peharima u četiri kategorije: pehar pobjednika, pehar najboljeg vratara, pehar najboljeg strijelca te pehar najboljeg igrača.

Odsjek Kiparstva Umjetničke  akademije u Splitu proveo je među studentima interni natječaj za dizajniranje idejnog i vizualnog rješenja. Ideja  je bila da nagrade budu izrađene od bračkog kamena, a studenti su u tu svrhu uz svog mentora trebali pri  dizajniranju rješenja uzeti u obzir datosti i karakteristike samog materijala kao i funkcionalnost i estetsku  dimenziju rješenja.

Za ovaj projekt bilježi se iznimna zainteresiranost talentiranih umjetnika, a tvorci najboljih rješenja, odnosno pehara su:

Pehar pobjednika, winners – Ružica Rimac 

Pehar najboljeg golmana, best goalkeeper – Petra Perković 

Pehar najboljeg strijelca, best scorer – Roko Rebić 

Rad Petre Perković

Petra Perković: Pozdrav, prije svega želim se predstaviti. Ja sam Petra Perković, iz Livna i studentica 2. godine diplomskog studija kiparstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Sudjelovala sam na natječaju za izradu nagrade Europskog vaterpolskog prvenstva koje je održano u Splitu. Moje idejno riješenje je odnijelo pobijedu za nagradu najboljeg golmana. Velika podrška i promocija bi mi bila da objavite na svojoj stranici nešto o tome. Srdačan pozdrav!

Petra Perković