Livanjke kadetske prvakinje BIH u odbojci

odbojka

Prvog dana su odigrane dvije utakmice, a prvi duel odigran je između ekipa Novi Grad i Ilidža gdje je odigrana prava odbojkaška poslastica u pet setova, a poslije velikog preokreta i nakon dva sata igre slavila je ekipa Ilidže 3:2.

U drugom susretu domaćin je savladao ekipu Orašja rezultatom 3:0. U nedjelju su odigrana četiri susreta, prvi susret između OK Ilidža i OK Orašje je završen rezultatom 3:0 za odbojkašice Ilidže. U drugom susretu OK Troglav je savladao OK Novi Grad s 3:0.

Slijedio je duel između OK Troglav i OK Ilidža koji je ujedno bio utakmica za prvo mjesto na ovom turniru, a slavile su domaće odbojkašice rezultatom 3:0. Posljednji susret i utakmicu za treće mjesto odigrale su odbojkašice OK Novi Grad i OK Orašje gdje su slavile odbojkašice Novog Grada s 3:0.

Poredak kadetkinja Federacije BIH : 1. OK “TROGLAV” LIVNO 2. OK “ILIDŽA” ILIDŽA 3. OK “NOVI GRAD” SARAJEVO 4. OK “ORAŠJE” ORAŠJE Odbojkašice Troglava i Ilidže izborile su plasman među četiri najbolje ekipe BIH gdje će odmjeriti snage sa dvije ekipe iz Republike Srpske, OK “Bimal Jedinstvo” iz Brčkog i OK “Inova” iz Banja Luke.

Polufinalni parovi državnog prvenstva BiH su: OK “TROGLAV” – OK “BIMAL JEDINSTVO” OK “ILIDŽA” – OK “INOVA” Posle završenog takmičenja zadovoljstvo nije krio trener OK “Ilidža” Danilo Ružić. “Prije svega želim da čestitam svim ekipama ove završnice, i da se zahvalim domaćoj ekipi na lijepom gostoprimstvu!

Takođe, čestitam odbojkašicama Troglava na osvojenom prvom mjestu! Posebnu čestitku bih uputio mojim odbojkašicama na koje sam izuzetno ponosan i koje su nam donijele prvu, istorijsku medalju za ovaj klub! Moram da istaknem da je ovaj klub aktiviran prije nepunu godinu dana, i za nas je prije svega bio uspjeh sam plasman na federalno takmičenje, a ova medalja i plasman među četiri najbolje ekipe BIH je potvrda da smo na pravom putu i dodatni motiv za sve nas!”, rekao je za SportDC.net Danilo Ružić, trener odbojkašica Ilidže.

Sport1.ba