Livanjski blues ritmovi odjekivat će u subotu na obali Cetine!

Zanimljivo je da grupa ima i pravog rekordera. Njihov bubnjar Budo upao je u Guinessovu knjigu rekorda jer je bubjeve svirao punih 48 sati i 15 minuta!

Treće izdanje Thrill Blues Festivala koje se i ove godine 6. srpnja održava na prekrasnoj pozornici u glavnom trijskom parku tik uz Cetinu osim svjetski poznatih imena kao što su Manu Lanvin i Harrison Kennedy gledat ćemo i nekoliko zanimljivih regionalnih imena. Jedna od tih grupa je i 4 Hombres iz Livna, koja će na Thrill Blues Festivalu održati koncert od 18.20 do 18.50. HARRISON KENNEDY Svjetski poznati soul i blues glazbenik stiže u Trilj!

– Grupa 4 Hombres postoji godinu i pol, a nastala je od grupe Helios koja je 25 godina svirala progresivni hard rock i izdala tri albuma. Mersad Pivčić i ja smo odavno htjeli  da se vratimo korijenima, odnosno bluesu, te se rodila ideja za osnivanjem blues banda – kazao nam je Darko Knežević, gitarist i vokal grupe 4 Hombres. Poslije nekoliko promjena osim njega u grupi su još i Mersad Pivčić – bas, Amel Brkić – gitara i Budo Hajder – bubanj. Zanimljivo je da grupa ima i pravog rekordera. Njihov bubnjar Budo upao je u Guinessovu knjigu rekorda jer je bubjeve svirao punih 48 sati i 15 minuta!

– U početku smo htjeli svirati samo za svoju dušu, ali priča se zavrtila malo ozbiljnije. Stoga sad imamo i kombinaciju gdje nam se pridruži na vokalu Iva Ivković, pa imamo i dodatak 4 Hombres & Flowery.

Reakcije na naše svirke su odlične, puno bolje nego što smo očekivali. Fanova u Livnu nema mnogo, što je za očekivati s obzirom kakva glazba vlada danas, ali treba biti uporan i mladima pokazati zašto blues i rock opstaje sve ove godine – mišljenja je Knežević.

Repertoar grupe 4 Hombres je široki spektar bluesa i blues rocka – od klasičnog 12-taktnog do modernijeg bluesa. Zato imaju i veliki broj uzora – od B.B. Kinga, Muddy Watersa, preko Gary Moore, pa do Joe Bonamasse, Kenny Wayne Shepherda..

– U početku smo svirali samo obrade, a onda su nam za autorski rad vjetar u leđa dali Boris Hrepić- Hrepa i Darko Bakić. Jedan od uvjeta da bi nastupili na Thrill Blues Festivalu bio je da imamo i svoje pjesme. Mersad i ja smo i u Heliosu bili autori, te smo odmah napisali tri autorske pjesme.

U Trilju ćemo izvesti pjesmu ”Kad te sanjam” koju mislimo poslije ljeta snimiti. Iznimno nam je drago da nastupamo među najvećim imenima bluesa,iz Hrvatske  i svijeta,a pogotovo jer je Thrill blues festival prerastao u najbolji blues događaj na ovim prostorima.

U Trilju nastupamo sa Ivom Ivković i pozivamo sve da dođu i uživaju u dobroj glazbi – kazao je Knežević. Nakon Thrill Blues Festivala grupu 4 Hombres očekuje nastup na Busija Rock Festu u Glamoču, te po rock klubovima. Večernji list