Livanjski gimnazijalci proslavili 50 godina mature!

PROZIVKA ISPOD LIPE

U subotu, 23.06.2018. godine, generacija maturanata livanjske Gimnazije iz 1967/68. godine, obilježila je 50. godišnjicu mature. Nisu ulazili u učionice, niti su im trebali dnevnici. Prozivka i svečano fotografiranje bilo je u 18 sati ispod gimnazijskih lipa.

Iz nekadašnja četiri odjeljenja (IVA, IVB, IVC i IVD) na slavlje je došlo njih 26, a od razrednika jedino Stipo Manđeralo koji živi u Livnu, a koji im je predavao srpskohrvatski/hrvatskosrpski jezik i bio razrednik IVB, te od nastavnika Ago Pivčić, koji im je predavao Likovnu umjetnost.

Prisjetili su se maturanti i  Sefure Baljak, profesorice francuskog i razrednice IVA, Perse Crnomarković, profesorica francuskog i razrednice IVC, te Refke Brkića, profesora biologije i razrednika IVD. Slavljenici su konstatirali da je uz njihove umrle profesore i neke razrednike, na bolji svijet preselio i znatan broj slavljenika, među kojima i donedavna profesorica latinskog jezika, Mersija Lemo. Bilo je i suza za Mersijom i ostalim preminulima, a nakon prozivke, slavlje je nastavljeno na Drinovoj Međi u Restoranu Pavić.

Nije moglo i bez duhovitih dosjetki Ante, Ervina, Miroslava, Zore…. da im upravo kolegica Zora, kao vrsna stomatologinja prvo „pregleda zube, s obzirom na godine“. No, nije trebalo. Svi su, bez obzira na sedamdesete, izgledali sjajno, rado se prisjećajući srednjoškolskih dana i dogodovština.

Tekst i foto: A. Kamber, Livno

Gimnazija Livno