Livanjski planinari organiziraju izlet na Cincar

Planinarsko društvo “Cincar” Livno, u povodu proslave Dana grada Livna, za sve ljubitelje prirode, planinare, šetače i ljubitelje brdskog biciklizma organizira manifestaciju “Dani Cincara 2018”, koja će se održati na prostoru Planinarskog doma Kruzi 22. i 23. rujna.

Organizatori su odredili tri rute planinarenja, od kojih su prva i druga okarakterizirane kao manje zahtjevne rute, duge 8 i 13 kilometara te idu iz pravca Livna do Planinarskog doma Kruzi, dok je treća, duga 17 kilometara, malo teža i planinari trebaju proći put od Livna preko Cincara te se spustiti do planinarskog doma, javlja portal bljesak.info.

Organizirani polazak na izlete, odnosno rute planinarenja, je s Trga Domovinskog rata u 8.30 sati.  Šetnje po visoravni Kruzi, obilazak livanjskih divljih konja, gljivarenje, kao i malo zahtjevnija ruta planinarenja do značajnih lokacija planirane su za drugi dan manifestacije.

Organizator je, također, pripremio i biciklističku rutu od Livna, preko Borove Glave, oko Cincara do planinarskog doma te povratak nazad.