Livnjaci oteli tvornicu Tomislavgradu

Ovih dana odlazi još jedna firma iz Tomislavgrada! Vlasnik, Belgijanac, odvozi strojeve i alate u novonapravljeni objekat u Livnu, na Begovaču, zahvaljujući pameti i sposobnosti naše, takozvane vlasti. Bravo!

 

Dakle, radi se o firmi B-SPRING koja je oko šest godina radila u Stipanićima, zapošljavala je desetak radnika, a trenutno 14 radnika. U planu je otvaranje oko 30 radnih mjesta nakon preseljenja u novi objekt. Također, zadnjih godinu dana firma je kupila dva nova stroja od koji svaki pojedinačno košta 300.000 KM, a uskoro dolazi još jedan takav stroj od 300.000 KM.

Napomenimo, zadnjih godina vlasnik je tražio od općinske vlasti u Tomislavgradu da mu dadnu zemljište u našoj općini da može graditi objekat ali to se odvuklo godinama i nije se moglo naći rješenje, zbog nemarnosti, nesposobnosti, neodgovornosti, neprepoznavanja investicija, i priče naših umnih glava da od toga nema ništa! E, pa gospodo, niste u pravu, zakazali ste i nije vam ovo prvi put, pa da se može oprostiti. Nitko vas neće čekati dovijeka.

Odlaskom vlasnika i predstavnika ove firme u Livno, kod livanjskih vlasti u mjesec dana dobili su lokaciju za objekt i nakon godinu dana objekt je skoro gotov i spreman za rad. Objekt je koštao oko 2 milijuna KM, a u planu je gradnja i drugog objekta. Tomislavgradska vlast čeka da na vrbi rodi grožđe!

Donosimio nekoliko fotografija odvoza strojeva iz Stipanića u novoizgrađeni objekt u Livnu na Begovači.

Šta reći na kraju? Dobiješ radna mjesta, strojeve, alate i proizvodni pogon na dlanu i onda ih otjeraš. To je naša vlast i tako se vodi politika u Tomislavgradu ili je naredba s više razine vlasti da ovo mora biti u Livnu, a naše sluge zbog svoje koristi i poslušnosti stranci moraju uzmaknuti. BRAVO!

HSP-PRAVAŠI i vijećnik Ivica Kelava