Livnjaci se oprostili od svoga Miška

ak

Livnjaci su se u četvrtak, 09.03.2017.godine na gradskom groblju Kraj oprostili od 73-godišnjeg Hajrudina Šabanovića Miška, dugogodišnjeg radnika Tekstilne industrije „Livtex“, poznatog nogometnog veznjaka i „desetke“ Tekstilca i Troglava iz Livna, veseljaka.

Spadao je u onu kategoriju Livnjaka koji su bili u stanju i najteže životne trenutke gledati s vedrije strane i s dozom humora, koji je pri Mišku bio i u posljednjim godinama i mjesecima života, kad se već bio razbolio. Na oproštaj od Miška, uz suprugu Mariju, došla su i djeca iz dijaspore Alen i Edita, brat Fahro, sestre, rodbina, prijatelji, suigrači, bivše radne kolege i brojni drugi Livnjaci svih vjera i nacija. Jer, Miško je podjednako pripadao svima njima i oni njemu.

Od Miska se oprostili Livnjaci (foto A.Kamber)

Ukopan je bez vjerskih ceremonija, samo uz oproštajni govor livanjskog vijećnika i nekadašnjeg Miškovog saigrača, Age Pivčića, te uz žubor potoka koji protiče kroz groblje i uz zvuke truba HKUD „Dinara“ koje su mu pod najplavljim nebom na svijetu odsvirale Tišinu i Jedan dan života…

Livnjaci su mu zaželjeli laku livanjsku zemlju, zatrpavši ga njom i cvijećem.

Tekst i foto: Ale Kamber