Livnjak Pavo Šukan pokrenuo dobrotvornu akciju u Zagrebu

medvedi

Hokejaši Medveščaka ususret Sv. Nikoli predali su vrijednu donaciju u dlanovnicima i TV prijemnicima onkološkom odjelu dječje bolnice Klaićeva.

Od listopada do prosinca zagrebački Medvjedi zajedno sa svojim partnerima i navijačima prikupljali su prodajom pakova dobrote donacije za tehničko opremanje onkološkog odjela Klaićeve dječje bolnice.

Cilj je bio prikupiti sredstava i bolnicu opskrbiti dlanovnicima i TV prijemnicima za bolesničke sobe malih junaka kako bi svoje bolničke dane provodili u zabavi, prateći nastavu iz svojih bolesničkih postelja i komunicirajući s prijateljima izvan bolnice.

Dan prije blagdana Sv. Nikole igrači Medveščaka Tomislav Zanoški, Mike Aviani, Bruno Kegalj, Ivan Janković, Luka Jarčov i Vilim Rosandić posjetili su dječji onkološki odjel zagrebačke Klinike za dječje bolesti Klaićeve bolnice i u društvu dobrotvora i navijača Medveščaka Pave Šukana, koji je i pokrenuo ovu veliku akciju te liječnicima i štićenicima bolnice predali ovu vrijednu donaciju.

Drago mi je da smo zajedno sa svojim navijačima uspjeli ovoj djeci i njihovim roditeljima koji provode dane zatvoreni u bolnici barem na trenutak vratiti osmijeh na lice i ove teške dane učiniti barem malo ljepšima, izjavio je napadač Medveščaka i miljenik navijača Tomislav Zanoški u ime cijelog tima.

Hodajući prema ovamo razmišljao sam o protekla dva mjeseca u kojima smo prikupljali donacije i srce mi je bilo veće od ove bolničke zgrade. Nema riječi kojom bih opisao ovaj trenutak sada i svoju sreću, dok gledam ova mala bića kojima smo nadam se barem malo uljepšali život, izjavio je vidno uzbuđen i sretan Pavo Šukan.

Kako akcija prikupljanja donacija prodajom bijelih pakova dobrote traje još i kroz prosinac, a budući je cilj za Klaićevu dječju bolnicu ispunjen, Medvjedi i predstavnici Klaićeve bolnice dogovorili su se da se naknadno prikupljene donacije preusmjere na pomoć bolnici u ličkom Otočcu. Medvjedi će tako nastaviti s akcijom “HOKEJ PROTIV RAKA” te TV prijemnicima opremiti bolesničke sobe i čekaonicu u maloj ali za lokalno stanovništvo vrlo važnoj bolnici u Otočcu.

http://sport.hrt.hr