Livnjak priprema reprezentaciju BiH na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas u Trening centru NS BiH u Zenici, gdje će se naredna četiri dana pripremati za kvalifikacijski turnir u okviru grupe F preliminarne runde za Svjetsko prvenstvo.

Turnir se igra od 29. siječnja do 1. veljače, a bh. tim će prvu utakmicu u Gradskoj areni u utorak sa početkom u 17 sati, igrati protiv Švicarske. U grupi F još su Turska i Švedska.

-Respektiramo sve reprezentacije, ali igramo pred našim navijačima i ja sam optimist da ćemo biti među prve dvije ekipe u našoj grupi te da ćemo u listopadu ove godine igrati i kvalifikacije grupne faze za SP. Ako budemo prvi u grupi F, onda bismo išli na turnir u Dubrovnik, gdje nas očekuje Hrvatska, Rusija i drugoplasirana ekipa iz grupe E iz preliminarne runde. U slučaju da budemo drugi, išli bismo u Francusku, gdje bismo igrali s Francuzima i Srbijom te s pobjednikom grupe E iz preliminarne runde – ističe izbornik Ivo Krezo, navodeći da je objektivno težak put do SP-a.

Naglašava da im je svaka pobjeda važna te da tako dobijaju rejting bodove pa u narednom ciklusu ne bi morali igrati preliminarnu rundu.

-Ove ćemo utakmice iskoristiti i da pomladimo ekipu, kako bismo se što bolje spremili za kvalifikacije za europsko prvenstvo, koje nas očekuje iduće godine – kaže on i dodaje da je sada lakši put do EP-a, a za bh. futsal bi, smatra, bila velika stvar da se plasira na neko veliko natjecanje.

Izbornik Krezo uputio je poziv 16-orici igrača te se nada kako će se svi pozvani i odazvati, ali već se zna da zbog ozljede neće doći Ivan Ivanković iz Zrinjskog.

-Svi ostali su zdravi i vjerujem da će doći, jer ipak je čast igrati za svoju državu. Ivanković je jedini dostavio medicinsku dokumentaciju, ali zbog ovakvih situacija i jesmo pozvali 16 igrača, mada ih u zapisniku može biti 14, navodi Krezo.

Popis bh. ekipe za predstojeći turnir u Zenici: Stanislav Galić, Mario Aladžić, Dejan Pavlović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić, Denis Isanović, Darko Milanović, Josip Bošković, Darko Raguž, Andrijano Dujmović, Srđan Ivanković, Anel Radmilović, Amel Hadžić i Elmin Prošić.

Raspored i satnica: 29. siječnja: BiH – Švicarska (17.00) i Turska – Škotska (20.00); 30. siječnja: Švicarska – Turska (17.00) i BiH – Škotska (20.00) te 1. veljače: Škotska – Švicarska (17.00) i Turska – BiH (20.00).

 

Ivo Krezo, izbornik futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine