Livnjak spreman sjesti na klupu Vatrenih

Hrvatska nogometna reprezentacija vodeća je u svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo, no malo će koji zaljubljenik u dres i igru Vatrenih reći da su igre koji skupocjeni igrači pod vodstvom Ante Čačića pružaju zalog da će ondje na kraju ciklusa i ostati.

Direktan plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine u rukama je Čačićevih igrača, međutim, javnost sve češće okreće palac prema dolje razočarana igrama momčadi i izbornikovim rješenjima.

A dok ima i onih koji smatraju da Čačića ne treba kriviti i da krivnju treba potražiti u Hrvatskom nogometnom savezu, što smatra Igor Štimac, ima i onih koji s nestrpljenjem očekuju potez krovne organizacije hrvatskog nogometa i nadaju se da će do smjene doći.

Dođe li, jedan je hrvatski trener spreman prihvatiti se posla.

“Ovako, mi smo na ljestvici još uvijek prvi, sve je u našim rukama, sami određujemo našu sudbinu. Činjenica jest da smo mogli ranije riješiti svoj status s obzirom kakve igrače imamo u kadru. Dakle, vjerujem da ćemo se plasirati u Rusiju, kvalitetom to zaslužujemo. Ne bih htio biti negativan, ne bih htio omalovažavati, iako je to u Hrvatskoj postalo moderno, želim biti pozitivan i dati svima u reprezentaciji podršku. U nogometu se dogodi da kiksaš, lako je nama s distance lamentirati o tome, treba biti unutra…”, za Sportske novosti kaže Livnjak Zlatko Dalić, ali i dodaje:

“U svojoj sam karijeri puno napravio, imam pet trofeja, finale i polufinale azijske Lige prvaka. Meni je čast što se spominjem kao kandidat za izbornika. Ako dođe poziv ja ću ga, naravno, objeručke prihvatiti, ali to nije na meni.”

Net.hr