Livnjak Zlatko Dalić otkrio zašto se osjeća Varaždincem, ali i zašto je tražio da njegovoj supruzi daju otkaz

Foto: Dnevnik.ba

U ovom trenutku izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić svakako je jedan od najpopularnijih Hrvata, koji je, osim nogometnim znanjem, naciju osvojio svojom jednostavnošću i poštovanjem obiteljskih vrijednosti.

Hrvatski izbornik u razgovoru za Glorija Glam otkrio je detalje iz obiteljskog života, ali i zašto se, iako je rođen u Livnu, osjeća i Varaždincem.

O supruzi
“Oboje smo iz Livna, susjedi. Upoznali smo se u srednjoj školi, a kako sam ja tada već igrao za Hajduk, viđali smo se samo kada bih ja dobio slobodne dane. Bila je to ljubav preko žice. Potom je ona upisala fakultet u Splitu, a ja sam potpisao ugovor za tadašnji Dinamo iz Vinkovaca, današnju Cibaliju, pa smo opet bili razdvojeni. No, kad je ona diplomirala, zaručili smo se i zajedno otišli u Varaždin, gdje sam ja počeo igrati za Varteks. Nakon pola godine smo se vjenčali”, izjavio je Dalić.

Na pitanje tašto se nogometaši tako rano žene odgovorio je:

“Kad sam došao u novi grad i u novu sredinu – a dotad sam promijenio već četiri kluba – više nisam bio spreman kroz sve to prolaziti sam. Bila mi je potrebna podrška, da netko bude uz mene. U Varaždinu sam osjetio promjenu, da ću u njemu ostati, i zato sam pozvao Davorku – s namjerom da vezu okrunimo brakom”.

Što je vaša supruga po zanimanju?

“Ona je diplomirala ekonomiju u Splitu. Brzo nakon vjenčanja nam se rodio prvi sin Toni i prve dvije godine mu je bila potpuno posvećena – jer ja sam često putovao s klubom – a potom se zaposlila u Levi’su u Varaždinu. Međutim, nakon nekog vremena sam zamolio da joj daju otkaz, jer kako tamo nismo imali nikoga, nije mogla izdržati taj tempo posve sama. Pokojni Anđelko Herjavec se tada smijao: ti si prvi koji traži da nekome dam otkaz, rekao mi je”.

Dodao je da je supruga žrtva njegove karijere:

“To je točno. Da bi naša obitelj funkcionirala, moja se supruga morala odreći karijere. Da bi, na primjer, nas dvoje kao par otišli na Varteksovu noć, morala je doći njena mama iz Livna da pričuva dijete. Mi muškarci smo sebični i nećemo se odreći svojih ambicija. Nakon nekog vremena došla je ponovno ponuda iz Hajduka, ja sam je prihvatio i preselili smo se na godinu i pol dana u Split. Međutim, ne pamtim da sam tamo nešto dobro napravio, osim što je u našu obitelj došlo drugo dijete. Sin Bruno rodio se u Splitu. I onda se cijela familija vratila doma u Varaždin”.

O sinovima
“Obojica su počela u Varteksu trenirati nogomet, ali ja sam bio protiv toga. Prvo sam uvidio da nisu baš talentirani, a uz to nisam htio da prolaze isti put kao i ja – jer nogometni kruh je težak i crn. Zato sam htio da se školuju. Stariji sin upisao je i završio digitalni marketing. Lud je za informatikom, radi kao DJ. Mlađi sin je na drugoj godini menadžmenta na američkom koledžu i to je po mom mišljenju put za moju djecu. Danas mi je žao kad vidim koliko toga sam u njihovom životu propustio”.

Zašto se, osim Livnjakom, osjeća i Varaždincem
“Varaždin mi je poslije Livna dao najviše. Dao mi je mirnoću. Grad nije velik, a otvoren je za sve. Tamo žive ljudi s kojima sam se saživio, proveo ondje gotovo 25 godina. Taj grad mi je dao šansu da napravim nešto od svog života. Moja su djeca u njemu odrasla i u njemu smo se smjestili. Varaždin je naša obiteljska baza”.

https://direktno.hr