Livno čeka Dalića: Roditeljima stalno netko na vratima, prijatelji već proglasili ‘Zlatkograd’ i ‘Ulicu Zlatka Dalića’

Bili smo u domu izbornika, a njegova majka i otac priznaju da jedva čekaju da se vrati iz Moskve

Video pogledajte OVDJE

U rodnom gradu Zlatka Dalića, Livnu, utakmica svih utakmica iščekuje se s nestrpljenjem i ponosom. Cijeli grad odaje mu počast na svakom uglu i priprema veliki doček svog heroja.

Izbornikove roditelje zatekli smo kod kuće, kažu stalno im je netko na vratima. Otac Ivan bio je u Krapinskim toplicama za vrijeme dok mu je sin pokoravao Rusiju i tvrdi kako je zbog njegova uspjeha dobio poseban tretman.

“Kad su čuli da sam ja njegov otac i da pobjeđujemo, čistačica se divila. Liječnici su me držali kao čašu vode. Svi mi dolaze, svi se veseli”, kazao nam je Dalićev otac Ivan.

Ponosan je na sina, kaže i ne može vjerovati koliko je snažan i smiren. “Ja sam isto miran čovjek, staložen sam, ali nisam ni blizu kao on. Ono je nešto… ja ne znam… ja mu se čudim. Uvijek je bio takav, uvijek je bio onako miran, staložen, držao se ljudi, s ljudima je uživao…”

Majka Kata zasitila se pažnje medija i svih koji joj, ovih dana, žele stisnuti ruku. “Puno dolaze i pitaju, a meni previše… A meni je glavno da se on meni ne sekira, da mu je dobro, a ostalo kako god bude ja sam zadovoljna. Samo da mi je on dobro”, priča majka.

Prijatelji o Daliću imaju samo riječi hvale. “Uvijek isti. Uvijek umjeren, sportaš. Vidjela se oduvijek u njemu velika kvaliteta”, ističe Dalićev prijatelj Renato.

Drame koje smo svi jedva preživjeli u posljednje tri utakmice i Hercegovcima su skratile život. “Umalo nisam dobio srčani udar”… “Sve je gorjelo. Ne pamtim takvo ludilo”, pričaju Dalićevi prijatelji.

Dalić je u Livnu dobio, neslužbeno i svoju ulicu, prijatelji kažu, neovisno o sutra, on ju je zaslužio.

“Mi smo sami od sebe, iz zadovoljštine, stavili jedan plakat i ta je ulica za nas ulica Zlatka Dalića”, kazao nam je Željko.

“Tri ulice, ne jednu. I trebalo bi umjesto Livna pisati Zlatko Dalić. Može biti Zlatkograd”, kroz smijeh su nam kazali Blaž i Daliborka.

Nakon svega što se dogodilo u posljednjih mjesec dana, Zlatkograd uopće ne zvuči loše.

 

https://vijesti.rtl.hr