Livno: Dan majki – najposjećenija manifestacija

dan

Udruženje žena MIZ Livno već četiri godine aktivno radi na afirmaciji i promociji žene kao majke, supruge, kao žene koja može i treba imati ispunjen život. Biti majka, ne znači svoju svakodnevnicu posvetiti kućanstvu i djeci, nego učiniti krajnje napore da vlastitim primjerima pokažemo djeci na bogatstvo našeg cjelokupnog bića. Svestrana i u društvo uključena majka je prijemčiva djeci, ona je ponos svakog djeteta, uzor kojem će dijete kroz život težiti.

Udruženje žena MIZ Livno ovakve i slične poruke šalje svim majkama u Livnu u okviru programa, simbolično nazvanog Danom majki, koji se simbolično organizira početkom mjeseca ožujka. Manifestacija Dan majki, okuplja najveći broj naših žena, što govori o potrebi postojanja ovakvog programa u svim dijelovima naše zemlje. Dan majki je vrlo popularan diljem svijeta. To je dan kojemu se raduju i majke i djeca, a zbog svoje čednosti, primjenjiv je u svakoj kulturi.

Mi smo u okviru Udruženja žena, kao i svake godine do sada, priredile priredbu s učenicima predškolskog, prvog, trećeg i petog razreda. Nakon toga muallima Alma A.P. je održala kraće predavanje, dok su djeca uživala u radionici izrade čestitki za svoje majke. Nakon toga, uživale smo u darivanju, dijeljenju poklona koje su sudionice pripremile. I djeca su značajno obradovana simboličnim darovima jer su zaista napravili prekrasne čestitke.

“Darujte se da biste se voljeli” – riječi su našeg poslanika, Muhammeda, a.s.

Preporod.com – Autor Šejla M.K.