LIVNO / Obitelj morala angažirati bager da očisti snijeg radi sahrane!

Paroh livanjski Predrag Crepulja rekao je danas da je obitelj u kojoj se dogodio smrtni slučaj u livanjskom povratničkom srpskom selu Gubin morala da angažira privatnu mahanizaciju – bager da bi očistili snijeg i obavili sahranu.

“Situacija u Livanjskom polju je izuzetno teška”, rekao je Crepulja.

Pomoćnik gradonačelnika Livna za civilnu zaštitu Pavo Duvnjak rekao je danas da su u protekla dva dana ekipe bile u livanjskom povratničkom srpskom selu Gubin i očistile snijeg, ali da je palo novih 15 centimetara u ovom selu.

“U datom trenutku u selu Gubin je bilo prohodno, naše ekipe su bile na terenu i očistile snijeg, međutim novih petnaestak centimetara snijega je palo jučer, tako da mislim da to ne bi trebalo omesti sahranu”, rekao je Duvnjak.

On je rekao da ne može reći da li će se danas izaći na teren do sela u Livanjskom polju jer su ekipe danas angažirane na drugom kraju općine Livno, gdje je desetak obitelji danima odsječeno od svijeta.


VISOK SNIJEG ONEMOGUĆIO OBAVLJANJE SAHRANE/SRNA

Mještani sela Gubin rekli su da je točno da su ekipe iz Civilne zaštite bile na terenu, ali da snijeg nije očišćen.

“Nisu ni ulice po selu očistili, kako je zamelo tako je i ostalo. Na nekim dijelovima visina snijega je i preko metar i pol”, kažu mještani srpskog sela Gubin.

Radnik na seoskom groblju u Gubinu Živko Vukovljak rekao je da je situacija teška.

“Sahranu smo trebali obaviti ima pet dana, ali većinom stari i bolesni mještani nisu bili u situaciji da očiste oko groblja i po selu. U selu ima i jedna starica koja već deset dana ne može da izađe iz kuće zbog snijega”, naveo je Vukovljak. On je apelirao da livanjsko Komunalno poduzeće dođe u pomoć.

“Ovo je očigledan primjer kako žive Srbi na ovom području”, naglasio je Vukovljak.

SRNI su u livanjskom Komunalnom poduzeću rekli da je šef, koji jedini može dati izjavu, odsutan i da su na području cijelog Livna teški uvjeti.

OSLOBOĐENJE PORTAL