Livno: Određen pritvor za uhićene u akciji “Kalin”

Općinski sud u Livnu, na prijedlog Tužilaštva, odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenima P. G. (47) i L. G. (42) u Tomislavgradu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni su uhapšeni u sklopu akcije “Kalin”, koju su proveli službenici FUP-a, uz podršku Specijalne policije i Sektora za podršku FUP-a i asistenciju OSA-e BiH i MUP-a HBŽ, a prema nalogu Općinskog suda Livno i pod nadzorom Tužilaštva HBŽ.

U akciji je zaplijenjeno oko 7 kilograma opojne droge, koja svojim izgledom asocira na marihuanu, a koju su osumnjičeni nabavili radi daljnje preprodaje.

Nakon kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni su predani na daljnje postupanje Tužilaštvu te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih, postupajući županijski tužitelj Općinskom sudu Livno podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene.

Nakon održanog ročišta, zbog okolnosti koje ukazuju na mogućnost bijega, kao i sumnje da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogli ponoviti slično krivično djelo, postupajući sudac Općinskog suda Livno je za osumnjičene odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec, a daljnja istraga je u tijeku.

A. K.   https://avaz.ba