Livno: Općinsko vijeće u ponedjeljak nastavlja prekinutu sjednicu

Općinsko vijeće Livno nastavit će svoju prekinutu sjednicu u ponedjeljak.

livno

Općinsko vijeće Livno nastavit će svoju sjednicu u ponedjeljak, 9. listopada, nakon što je ona prekinuta u srijedu prigodom usvajanja dnevnog reda, zbog čega je na mjestu događaja intervenirala i policija.

Naime, kako je Feni kazao predsjednik Općinskog vijeća Livno Sead Hadžijahić, na sjednici u srijedu zaključci vijećnika Jakova Perkovića (Hrvatska lista za Livno) nisu uvršteni u dnevni red, nakon čega je daljnji razvoj događaja rezultiralo verbalnim sukobom predsjednika i vijećnika te i prekidom sjednice.

Po njegovim riječima, vijećnik Perković nije želio napustiti govornicu iako mu je bila izrečena opomena, a kasnije i oduzeta riječ zbog kršenja poslovnika o radu Općinskog vijeća Livno. Uslijed izricanja spomenutih mjera došlo je i do verbalnog sukoba između predsjednika Općinskog vijeća Livno i vijećnika Perkovića koji se nalazio za govornicom.

Nakon toga je, kako kaže Hadžijahić, bio primoran pozvati policiju. Nakon prekida sjednice priopćenjem se oglasila i Hrvatska lista za Livno odnosno njezin predsjednik Jakov Perković, u kojemu, između ostaloga stoji, kako je sjednica prekinuta grubim kršenjem Zakona o načelima lokalne samouprave, Statuta Općine Livno, Poslovnika o radu Općinskog vijeća Livno i teškom zlouporabom položaja ili ovlasti od strane Seada Hadžijahića, predsjednika Općinskog vijeća.

Na dnevnom redu sjednice, između ostaloga, se trebao naći Prijedlog odluke o pristupanju izmjeni regulacijskog plana područja Brina i Cementara, Prijedlog odluke o održavanju dječjih i sportskih igrališta u općini Livno te Prijedlog odluke o izmjenama odluke o uvjetima, načinu i visini naknade za postavljanje ili popravak podzemnih i nadzemnih instalacija u općini Livno.

Bljesak.info