Livno: Otvoren Centar za djecu i omladinu

U okviru Projekta “Pravda za svako dijete” u srijedu je svečano otvoren dnevni Centar za djecu i omladinu u Livnu.

Cilj ovog Centra je zaštita djece u maloljetničkom prijestupu.

Ovaj projekt provodi UNICEF u suradnji sa Švedskom agencijom za razvoj (SIDA), Švicarskom Vladom i mjerodavnim resornim ministarstvima i institucijama na državnoj entitetskoj i županijskoj razini, te uredom za ljudska prava Tuzla, Centrom za istraživanje politike suprostavljanja kriminalitetu (CPRC) i Centrom za ljudska prava u Mostaru, nevladinim organizacijama koje pružaju stručnu i tehničku podršku u implementaciji aktivnosti.

Centar za ljudska prava u Mostaru koordinirao je realizaciju navedenih projektnih aktivnosti u 8 sredina u Federaciji BiH, a među njima je i Livno.

U opremanje Centra, koji se nalazi u nekadašnjim prostorijama livanjskog Crvenog križa u ulici Stjepana II Kotromanića u Livnu, UNICEF je s partnerima kao i u edukaciju pedagoga, sociologa i drugog stručnog osoblja uložio 19.200,00 KM. U sufinanciranju jednim dijelom sudjelovala je Vlada Hercegbosanske županije.

Dnevni Centar za djecu i omladinu otvorio je u sklopu programa proslave 28. rujna – Dana grada Livna, gradonačelnik Livna Luka Čelan.

Današnjoj svečanosti nazočio je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić s ministricom u Vladi Vasilijom Broćetom, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

(www.jabuka.tv)