LIVNO / U automobilu pronađen muškarac s prostrelnom ranom u predjelu glave!

U nedjelju oko 22:30 sati policija u Livnu zaprimila je dojavu da se u ulici Stjepana II Kotromanića, kod zgrade Vlade Hercegbosanske županije, čuo pucanj i da je u vozilu Mercedes njemačkih registarskih oznaka pronađeno tijelo muškarca.

– Po izlasku na lice mjesta pronađeno je tijelo muškarca u automobilu, a očevidom je utvrđeno da je riječ o M. D., rođenom 1965. godine u Livnu, nastanjenom u Livnu, a s privremenim boravkom u Augzburgu u Njemačkoj.

Tragedija se dogodila u ulici Stjepana II Kotromanića bb i najvjerovatnije je riječ o samoubojstvu. Tijelo nastradaloga je prebačeno u livanjsku mrtvačnicu, a Županijsko tužiteljstvo će odlučiti ima li potrebe za obdukcijom. Mjesto tragedije i dalje osigurava policija – kazao je za “Dnevni avaz” glasnogovornik MUP-a Ivica Vrdoljak.

Vezano za ovaj slučaj kontaktirali smo i Županijsko tužiteljstvo, koje nam je potvrdilo navode policije, a dežurna tužiteljica, koja je o slučaju obaviještena oko 23:15 sati, bila je na očevidu te je naredila obdukciju, a kada će obdukcija biti obavljena, ovisi od obducenta koji dolazi iz Travnika.

Tužiteljica je potvrdila da je medicinska ekipa utvrdila ulaznu i izlaznu ranu u predjelu glave nastradaloga.

“Dnevni avaz” saznaje da je nastradali muškarac Mirko Damjanović (1965.), a, prema dobivenim informacijama, u ruci mu je pronađen pištolj kojim je, najvjerovatnije, izvršio samoubojstvo.

Navodno je kod nastradaloga pronađeno i pismo čiji je sadržaj za sada nepoznat. Tekst i foto Ale Kamber, Livno    Dnevni Avaz