Livno: Usmrtio lovca lovačkom puškom, drugog ranio

mup

Dana, 10.06.2017 godine u 22,00 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je u prostorije Hitne medicinske pomoći DZ Livno dovezena jedna mrtva muška osoba, koja je najvjerojatnije ustrijeljena lovačkom puškom.

U prostorije HMP DZ Livno upućeni su djelatnici PP Livno, te tom prilikom ustanovili da se radi o sobi I.M. rođen 1960 godine u Livnu. Također, tom prilikom u prostorijama HMP Livno zatečen je E.M. rođen 1962 godine u Livnu, koji je imao ozljednu u predjelu vrata zadobijenu od zrna ispaljenog iz lovačke puške.

U informativnom razgovoru s istim, došlo se do saznanja da se pored navedenih osoba u lovu na predjelu Korićna, Livno,  nalazila i osoba I.M. rođen 1934 godine u Livnu, koja je najvjerojatnije pucala iz vatrenog oružja ( lovačke puške ), te da je tom prilikom smrtno stradao I.M. (1960 ) a E.M. je zadobio prostrijelnu ranu.

Od starne  policijskih službenika pronađen je I.M. (1934 godine) te je sproveden u prostorije PP Livno, nakon čega je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD” Ubojstvo” iz članka 166 KZ F BiH, te smješten u prostorije za zadržavanje PP Livno. Zbog lošen zdrastvenog stanja oko 01,10 sati I.M. je prevezen u Županijsku bolnicu u Livnu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Smrtno stradala osoba prevezena je u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu, gdje će se obavili obdukcija. Očevid na mjestu događaja od strane djelatnika PU Livno, MUP-a K10 i Kantonalnog tužiteljstva K10 je u tijeku, o čim rezultatima ćemo Vas naknado upoznati. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Priopćeno je iz MUP-a HBŽ