Livno: Županijska bolnica ne može primati pacijente iz EU

Po riječima ravnatelja Županijske bolnice „fra Mihovil Sučić“ u Livnu dr. Ivana Cikojevića, taj problem bi, uz podršku Repubike Hrvatske, već od naredne godine trebao biti riješen.

– Uz pomoć donacije Republike Hrvatske, prema kojima smo aplicirali s projektom vezanim za proširenje odjela i većim brojem aparata za dijalizu, neće nam biti nikakav problem da primimo sve te pacijente koji dolaze na odmor u našu županiju da se u ta dva mjeseca mogu dijalizirati- kazao je Cikojević.

Po njegovim riječima, već sada ima dosta upita za rezervaciju bolničkog termina za dijalizu od osiguranika s područja EU.

Na području HBŽ hemodijalizom je trenutno obuhvaćeno 35 pacijenata, a bolnički kapacitet hemodijalize je 10 ležajeva i ona se izvodi u dvije smjene, šest dana u tjednu.

– Očekujemo od Republike Hrvatske da prihvati naš projekt i omogući nam da prema europskim standardima napravimo novi i veći prostor – ponovio je Cikojević.

Po njegovim riječima, vrijednost tog projekta je oko 400 000 maraka, a dio potrebnih sredstava osigurala bi i Vlada HBŽ.

https://www.faktor.ba