U Livnu potpisan ugovor za razvoj biznisa marginaliziranih grupa žena

livno

Svečanost potpisivanja ugovora s korisnicama sredstava iz Fonda za razvoj biznisa marginaliziranih grupa žena upriličena je u petak u prostorijama Općine Livno.

Pravo na dodjelu sredstava imale su žene žrtve nasilja, samohrane majke, nezaposlene mlade žene do 30 godina starosti, te žene s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom.

Program podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa usmjeren je na poticanje žena na samostalno osnivanje poduzeća ili obrta.

Pri potpisivanju ugovora, općinski načelnik Luka Čelan zahvalio je na suradnji USAID/PPMG-u na provedbi projekata, gdje su zajednički osigurana novčana sredstva u ukupnom iznosu od 90.000 maraka, s tim da je pola od tih sredstava osigurala upravo općina Livno.

“Nakon provedenog natječaja odabrano je šest projekata čija je ukupna vrijednost 53.655,00 maraka. Osobno sam očekivao više aplikacija te se nadam i očekujem da ćemo s ovim projektima imati svoj nastavak u idućim sezonama kao i veću zainteresiranost sugrađana”, kazao je Čelan.

Prema njegovim riječima, značajan iznos sredstava ostao je neiskorišten te je potrebno kreirati što više programa podrške, mentorstva i savjetodavnih usluga ženama koje bi mogle biti poduzetnice i tako osigurati posao sebi i široj društvenoj zajednici.

Dnevni list