Ljudi u strahu i očaju mole pomoć, odjekuje pucnjava: ‘Teroristi pokušavaju provaliti. Tu sam s malom djecom’

Deseci izraelskih borbenih aviona gađali su nakon napada Hamasa vojna postrojenja u Pojasu Gaze. Broj Palestinaca poginulih u izraelskim zračnim napadima na Pojas Gaze također raste, kažu zdravstveni dužnosnici.

Raste broj mrtvih i ranjenih u napadima velikih razmjera koje je u zoru počeo palestinski pokret Hamas na Izrael, a koji je na to objavio da je zemlja u ratu. Brojni palestinski militanti uspjeli su prijeći teško zaštićenu granicu s Izraelom. Deseci izraelskih borbenih aviona gađali su potom vojna postrojenja u Pojasu Gaze. Broj Palestinaca poginulih u izraelskim zračnim napadima na Pojas Gaze također raste, kažu zdravstveni dužnosnici.

Zamjenik čelnika Hamasovog političkog ureda, Saleh al-Arouri, tvrdi da su zarobljeni “visoki časnici” izraelske vojske. Rekao je za arapski kanal Al Jazeere da će “ono što je u našim rukama osloboditi sve zatvorenike” u Izraelu, očito misleći na Palestince koji se drže u izraelskim zatvorima. “Zarobili smo više časnike iz okupacijske vojske”, rekao je.

Večernji.ba