Lovačka udruga ‘Ždral’ iz Livna izgradila nove osmatračnice

Lovačka udruga “Ždral” iz Livna, koja je osnovana u svibnju ove godine, daje veliki doprinos opremanju i zaštiti lovišta, a ovih dana od svojih sredstava izgradila je i osmatračnice. Iz ove udruge kazali su za Fenu kako je osnovni cilj njihovog osnivanja i djelovanja izgradnja infrastrukture u lovištu, prehrana divljači tijekom cijele godine, a tek na kraju uzgojni odstrel divljači.

Članovi udruge su većinom lovci iz općina Livno i Bosansko Grahovo, a teren na kojem gospodari ova lovačka udruga proteže se od sela Sajković i Ramići istočno prema Livnu do Šator planine i sela Peulje zapadno prema Bosanskom Grahovu te sjeverno vrhovima planine Staretina i južno magistralnom cestom Livno – Bosansko Grahovo.

Iz udruge “Ždral” kazali su kako planiraju godišnje izdvajati sve više sredstava za prehranu divljači, a tako i za izgradnju lovnotehničkih i lovnogospodarskih lovišta. Već su krenuli s ulaganjem i zaštitom lovišta, pa se ovih dana na njihov poziv okupio veliki broj lovaca i njihovih prijatelja u livanjskom naselju Žabljak gdje su prikupili građu i izgradili deset otvorenih osmatračnica koje su namijenjene za lovište “Ždralovac-Nuglašica” kojim gospodare.

“Ovim ulaganjem nastojimo povećati brojno stanje svih vrsta divljači i vratiti jelensku divljač poboljšanjem lovočuvarske službe”, istaknuli su iz udruge. Poručili su kako divljači na ovom području ima dovoljno te da svojim angažmanom nastoje povećati bonitet lovišta kako bi se poboljšali životni uvjeti, ali i trofejna vrijednost divljači.

www.vecernji.ba