‘Ma, sve su pokupili iz sefa, bankomata i s pulta, gotovo 400.000 KM’

audi

– Ma, sve su pokupili. Ispraznili sef, bankomat i blagajnu s pulta. Prema posljednjoj računici, oteli su gotovo 400.000 KM.

Profesionalni lopovi

Odmah po otvaranju, dok ih je jedan čekao vani, dvojica očitih vještih pljačkaških profesionalaca s podkapama i crnim gumenim maskama razbila su staklo i vrata, razoružala zaštitara i od jedne od ukupno tri službenice, koje su ležale na podu, tražila da im otvore šifirane blokade. Iako se radilo o minutama, za napadnute je sve to trajalo čitavu vječnost. Pri tom oružanom prepadu s dugim cijevima, doživjeli su veliki strah, a jedan je i kundakom puške udario po vratu i plećima nesretnu službenicu – kažu za Večernji list srodnici žrtava ove spektakularne pljačke koja se dogodila u petak oko 7.30 sati u poslovnici Intesa SanPaolo banke u Titovoj ulici usred Drvara. U razmjeni rafalne vatre, pri bijegu su ranili policajca Žarka Bošnjaka, djelatnika PP Drvar, pa ubrzo na prijevoju Oštrelj zapalili audi A4 ukraden tjedan dana ranije u Livnu, splitskih oznaka, i drugim vozilom pobjegli prema manjem entitetu preko Petrovca. Unatoč blokadi čitavog područja, kao i podizanju specijalaca iz Livna i Banje Luke, te helikopterima i graničarima, razbojnici su uspjeli “nestali” s bogatim plijenom. Pri povratku u Livno od šefa Odjela kirurgije u Županijskoj bolnici Livno, dr. Branka Perića, koji je tog dana bio dežurni i imao pune ruke posla, doznajemo više detalja o ozljedama. Kazao nam je kako su ranjenog policajca primili sa prostrijelnom ozljedom u predjelu leđa te dodao: “Znači, u predjelu torako-lumbalne kralježnice, prijelaz grudne u lumbalnu kralježnicu. Čovjek je bio dosta stabilan, nažalost, donji ekstremiteti, noge, bili su izvan funkcije. Posumnjali smo na ozljedu kralježnice te smo ga nakon stabilizacije snimili na CT-u. Vidjeli smo da su ozlijeđena tri kralješka, 12. torokalni, 1. i 2. lumbalni. Na sreću, kontinuitet kralježnice i kralježnične moždine ostao je čitav te smatram da su brojni ulomci od kosti ušli u kanal te da su oni nanijeli ozljedu tog spinalnog kanala. Nadam se, kada se oni uklone, da će prognoza biti povoljna. Uz to, ima i kontuziju desnog bubrega i izljev u desno prsište. Stabilizirali smo ga i poslali u Split neurokirurgiji u KBC-u”.

Pacijent stabilno

Jučer su iz MUP-a kontaktirali splitsku bolnicu, gdje su im kazali da je Bošnjak operiran, stabilan, svjestan, da uredno komunicira, no, o prognozama za vraćanje donjih ekstremiteta u funkciju i ostalim detaljima nisu željeli prijevremeno govoriti. Inače, kako smo pisali, prije manje od mjesec dana u istoj ulici u Drvaru, gdje se nalazi i Policijska postaja, zapaljeno je vozilo jedinoj tamošnjoj policajki Dragani K., a piroman i njegovi motivi još nisu otkriveni.

Večernji.ba