Majka monstrum iz Zagreba: I policajci plakali od muke kad su vidjeli šta je radila rođenom djetetu

“Uopće nije marila je li dobro, što će jesti i piti i treba li ga oprati. Osim što je nemoćno dijete tukla i psovala, često ga je ostavljala samog i bez ikakvog nadzora. Zagrepčanka (24) je zlostavljala svoje dijete od prvog dana poroda i ugrozila njegovu sigurnost i razvoj “.

majka

Ovako su u Državnom tužilaštvu Hrvatske opisali teški slučaj maltretiranja i zanemarivanja djeteta u jednom zagrebačkom naselju, piše “24sata” …
I samim tužiocima teško je bilo slušati što je sve dijete moralo trpjeti. Njegovo neprekidno plakanje u utorak su čuli susjedi  koji su se odlučile na kraju višegodišnjeg zlostavljanja. Nakon zadnje anonimne prijave, policijska patrola ipak je uspjela oduzeti ga od majke koje ga je oko ponoći tukla na ulici. Dijete je staro tek nekoliko godina čupala je za kosu i prijetila kako će ga gurnuti  pod automobil.

“Hoćeš da te ubijem, majku ti je ***! Sad ću te pod auto bacit ‘, p *** ti m ******* “, vrištala je izvan sebe 24-godišnjakinja, dok se dijete treslo i drhtalo od plača i straha. Njeno izbezumljeno vikanje probudilo je komšije iz nekoliko zgrada, a hrabro joj se suprotstavila čitateljica “24sata” koja se nakon drame javlja u redakciju. Bila je na ulicama s ostalim susjedima  koji su čekali da policija smiri rastresenu majku. Ali svaki put kad bi joj neka približio, ona je počela tužiti sebe i dijete.

Kako piše u izvještaju tužilaštva, u jednom trenutku s djetetom u naručju bacila u zid i tako ga je povrijedila. Nakon što su uspjeli je savladati, prisilno su smješteni na psihijatrijski pregled i liječenje. Dijete je u naručju uzela baka i tek onda, navodno je prestalo plakati. Međutim, baka za komentar nije bila raspoložena. Njena kći će se zbog zlostavljanja provesti  sljedećih mjesec dana u istražnom zatvoru Remetinec. Ondje će ostati jer postoji opasnost da utječe na svjedoke i jer bi mogla opet napasti.

Dijete je privremeno nakon napada obitelji poremećeno, nakon obavijesti policije, radnici Centra za socijalnu zaštitu su ga oduzeli. Za prvu ruku smjestili su ga u udomiteljsku obitelj.

“Hvala Bogu da je dijete sigurno. To je jedino važno “, rekla nam je jedna od svjedokinja zlostavljanja.

Policajce je sve teško pogodilo.

Među policajcima koji su radili na slučaju ima roditelja koji je to teško palo. Uspjeli su svladati majku, a zbog zaštite djeteta nisu komentirali ovaj stresni slučaj.