Marijan Knezović uzvratio na Babićevo odvratno vrijeđanje Isusa Krista

Od sličnih kukavica ne očekujmo da pokušaju na isti način sramotiti proroke Islama, a hvala Bogu da to ne čine.

“Kao katolika ne vrijeđaju me riječi Matije Babića, vlasnika Indexa, bez obzira na to što je Spasitelja Isusa Krista nazvao „židovskim zombijem,“ a Sveti Križ pogrdnim nazivom za muško spolovilo. Pokušaji uvreda dolaze od Zloga, a kao što znamo, ono što dolazi od Zloga, Krist trijumfalno pobjeđuje”, početak je statusa Marijana Knezovića koji se obratio vlasniku portala Index, Matiji Babiću:

“Upravo Krist, kojeg Matija pokušava ismijavati, naučio nas je na vlastitom primjeru, dok je opraštao razbojniku raspetom kraj sebe, kako u svakom postoji nešto dobro. Možda se i Matija na koncu ipak pokaje, kao i onaj drugi razbojnik.

Prvo, u duhu kršćanstva, smatram kako je važno prepoznati u čemu su to Matija i Index korisni hrvatskom društvu. Index često dobro ukazuje na ekonomske probleme Hrvatske i u tom djelu donosi korist hrvatskom društvu, u svakom slučaju veću od brojnih medija.

S druge strane, bezuspješni pokušaj sramoćenja katolika, u ovom slučaju posebice Hvarana koje Matija, za svaki pa i sudski slučaj, kukavički naziva „nekim otočanima“ pokazalo se na koncu kao uspješni pokušaj Matije u sramoćenju samog sebe.

Opisujući odvratnim riječima Sveti Križ i Isusa Krista, Matija se malo prevario i krivo adresirao svoj opis. Zapravo je jako precizno opisao sebe samoga. No, upravo Krist nas uči: oprostimo svima. Matiju možda oprost, ako ga ikad zatraži, podsjeti da takve stvari može pisati samo zato jer živi u slobodnoj kršćanskoj civilizaciji koju je utemeljio upravo Krist kojeg pokušava vrijeđati.

Ma kako bi Matiji ovo moglo nevjerojatno zazvučati, oprost je moguć čak i deklariranim pedofilima koji se i s Madagaskara hvale djelima vlastite izopačenosti, a zatim brže-bolje s Interneta uklanjaju tragove.

Od sličnih kukavica ne očekujmo da pokušaju na isti način sramotiti proroke Islama, a hvala Bogu da to ne čine. Samo, razlog za to nije njihova dobrota, već opet kukavičluk, jer znaju da pokušaji ruganja s nečijim svetinjama donose klikove, popularnost i novac, a sa svetinjama nekih drugih, gotovo pa siguran smještaj u apartmanu dva metra ispod zemlje.

Dragi kršćani, ne dajte da vas vrijeđaju kukavice.

Isus sve čini novim, možda će i Matiju”, zaključuje Knezović.

Matija Babić, vlasnik portala Index.hr

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply