MARTINA ŠARIĆ: Ilija Cvitanović je slijep pored svojih očiju!

HDZ BiH ne može sam sastaviti vlast u Hercegbosanskoj i Srednjobosanskoj županiji, pa kupuje Iliju Cvitanovića iz Devedesetke, da s njima sastavi vlast. Pitam se zašto Dragan Čović nije zvao hrvatske oporbene stranke kad je imao većinu, npr. prije četiri godine?

Odgovor je jasan, nisu mu trebali. HDZ BiH je tada mogao sam sastaviti vlast. Dragan Čović sve radi samo da zadrži vječnu vlast i vječnu moć, a Ilija je slijep pored svojih očiju, pa pristaje na njegove manipulacije. Kako manipulira s narodom na isti način manipulira i s Ilijom. Cvitanovic nije ni svjestan da će ga Čović izigrati, iskoristiti dok mu treba, pa šutnuti.

Ovim sporazumom se ništa neće postići za dobrobit BiH, da se zaustavi iseljavanje… već samo osobni interes. Čović je manipulator i lažov! Dok zine – laže. Čovjek kojem se ne može vjerovati. Ilija Cvitanović je nasjeo na jeftini paket Dragana Čovića.

Ekipa iz HDZ piše po portalima: Glavni kritičari sporazuma HDZ i “Devedesetke” su Diana Zelenika i Jozo Ivančević. Pišu da Diana Zelenika pljuje po svemu sto je hrvatsko po narudžbi medija iz Sarajeva. Koliko nisko padaju i Ilija Cvitanović i ekipa iz HDZ-a s ovim lažima i glupostima, jadno!

Diana Zelenika i Jozo Ivančević se nisu prodali za osobni interes i ne pričaju jedno prije izbora, a drugo poslije izbora kao Ilija Cvitanović i ekipa oko njega. Isto pišu da su glavni kritičari HNS-a ovakvog kakav on je. Pa taj HNS na čelu s Čovićem, Jugoslavenom i lažovom, ne može ništa napraviti za bolje sutra Hrvata u BiH, jer je Čović sve o sebi davno rekao sa silnim kriminalom, pljačkom, lažima, manipuliranjem.

Kad mu je toliko stalo do Hrvata u BiH neka prekine ljubav s Dodikom. Sad je kriv Izborni zakon, a na prošlim izborima po tom istom izbornom zakonu je izabran Dragan Čović i tad je sve bilo u redu i tad se gospodin Jugoslaven nije bunio. Sad im je krivo političko Sarajevo, a sutra će krivac biti netko treći, jer Dragan Čović uvijek traži krivce u drugima da prikrije kriminal nad vlastitim narodom.

Diana Zelenika je Hrvatica koja voli svoje, a poštuje tuđe. To je dokazala sa svojom iskrenošću, borbom za bolji BiH, poštenjem. Branila je BiH u sveto vrijeme, za vrijeme rata na prvoj crti, a Dragan  je sve samo Hrvat nije, 1996. godine je presvukao dres, tko zna možda ga presvuče opet ako se sustav promjeni.

Zalosno je što su se prodali Ilija Cvitanović i ekipa okupljena oko njega, što su nasjeli na manipulacije Dragana Čovica. Taj Čović će ih iskoristiti pa šutniti, jer je on jedno veliko zlo za Hrvatski narod u BiH i glavni krivac za ovakav položaj Hrvata u BiH.

Čović i njegov HDZ BiH za sve krive bošnjačko Sarajevo, a u Zeničko-dobojskoj županiji dogovorili koaliciju s SDA. Ovo je najbolji dokaz koji je manipulator Čović i na što je sve spreman da prekrije kriminal nad vlastitim narodom. Samo mi nije jasan Cvitanović koliko je slijep pored vlastitih očiju.

Martina Šarić, Livno