MATE KROLO / Pa, narode, uzbudljiva nas jesen čeka!

Dok se u Federaciji vode rovovske borbe između Dodika i Džaferovića.. Dok je Sejdo Komšić, Hrvatski Vitez, samo figura u tom jadnom tročlanom predsjedništvu; našem “Velikom Vođi” stižu telegrami potpore za propast Aluminija!?

Na drugoj strani države vodi se “šahovska bitka” između dva kralja – Jozić Livno i Vukadin Duvno (iliti Tomislavgrad) i njihovih pijuna (znamo ih većinom svi dobro) tko će sjesti u udobnu premijersku fotelju i zauzeti prijestolje.

U svemu tome trpi narod i jednog i drugog grada. Nema rasta plaća.. Ne poštivaju se kolektivni ugovori.. Propadaju ionako napušteni dječji vrtići… Bolnica nema grijanja.. Škola fra Lovro Karaula svako malo poplavi.. Famozna Glazbena škola bi se otvorila, gdje su milijuni strpani, al’ nema tko da svira…

A o našoj oporbi da i ne govorim. Uzme se pokoji mandat u županiji. Zastupnici za nerad ubiru 3.000 KM, a što Vlada HBŽ još nije formirana, ma, koga briga za to. Te “naše” oporbene strančice gore jedna na drugu pušu nego vladajući. Njima je i onako dobro.

I dok se pompozno najavljuje pohod na “oslobađanje” Drvara i vrše se raznorazna prepucavanja Srba i Hrvata, nekako u tišini prolazi sve veći dolazak migranata u našu županiju. Svakim danom sve više ih dolazi, tko zna otkud (Alžir, Maroko, Tunis, Afganistan, Sirija, Pakistan itd).. I zanimljivo, u našem uredu za strance svi su oni izbjeglice, mada u pojedinim zemljama rata nema… Ali naši predstavnici ureda za strance ni sami ne znaju što činiti, po kojem se zakonu postaviti.

Tiho među narodom uvlači se strah, jer kruže priče (gdje ima dima ima i vatre) da će se praviti izbjeglički kamp za 8.000 izbjeglica u Glamoču, pa u Grahovu, pa u Bosanskom Petrovcu. Zatim da će ubrzo biti prihvaćeno 300 izbjeglica u osnovnoj školi u Crnom Lugu, mjestu u općini Livno.

Dragi žitelji ove županije, iliti Kantona 10, ne samo što će doći migranti nego će sa sobom donijeti razne bolesti (šuga, svrab). Naravno netko će istima jedva čekati da pomogne što je u jednu ruku humano, ali…

Pa narode uzbudljiva nas jesen čeka! A vi elita vladajućih i oporbe i dalje igrajte šaha, a narod (pijuni) nek se i dalje žrtvuje za vas.

Mate Krolo