Mate Rimac dizajnirao najbrže kopačke na svijetu! Premijera im je sutra navečer u Maksimiru

Svjetski velikan sportske opreme Puma u konstantnoj utrci s konkurentima za nogometno tržište odlučio je posegnuti za džokerom.

Spojio se s jednakim velikanom u svijetu automobilizma Matom Rimcem i zajedno su kreirali ono što reklamiraju kao najbrže kopačke na svijetu, piše 24sata.hr.

Njemački brend i hrvatska pamet i eto nam PUMA ULTRA SL FG! Ograničena je edicija i na tržište će samo 412 parova. Teže svega 90 grama i daju, tvrde kreatori, vrhunsku stabilnost.

Cilj nam je bio stvoriti najbrže i najekstremnije kopačke za nogomet što je moguće, da ljudima omogućimo da zavire kako bi kopačke mogle biti dizajnirane u budućnosti – rekao je direktor proizvodnje Pume Dominique Gathier pa nastavio:

– Promatrali smo kako se izrađuju hiperautomobili i prenijeli ključna saznanja u naš model kopački, s posebnim fokusom na to da smanjimo težinu kopačke, a zadržimo ostale vrhunske kvalitete.

Pomoć je potražio u Hrvatskoj, zemlji nogometa, ali i automobilskog genija Mate Rimca, tvorca vrhunskih električnih vozila, koji je tvrtku Rimac Automobili osnovao s vizijom da kreira sportske jurilice 21. stoljeća.

Uostalom, Pumin model kopački prodavat će se u samo 412 primjeraka jer tolika je, 412 km/h, najveća brzina Rimčeva C_Two automobila.

Kopačke su izrađene od superlagane pletene mreže presvučene tankim slojem umjetne kože zbog duljeg vijeka trajanja i boljeg udarca lopte.

Aerodinamični oblik kopačke ima i dva “prozorčića” na petama, što je izravno inspirirano izgledom Rimčeva automobila. I potplate su od ekstremno laganog materijala kako bi nogometaš postigao što veću brzinu i ubrzanje.

Kopačke će svijetu pokazati Antoine Griezmann, u srijedu navečer na utakmici Hrvatske i Francuske, u Maksimiru.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply