Mate Rimac: Mrzite i pljujte koliko želite. Tek smo počeli

Mate Rimac jutros se oglasio na Facebooku poslavši poruku onima koji ga, kako on kaže, hejtaju.

Rimčevu objavu prenosimo u cijelosti:

“Koliko god veliki dio javnosti to omalovažavao i hejtao, u Hrvatskoj, u bivšem shopping centru, danas proizvodimo najsnažniji i najbrže ubrzavajući produkcijski auto ikad i najbrži produkcijski električni auto.

‘Pa što to JA imam od tog da se proizvodi auto koji ide 412 km/h u Hrvatskoj?’

Takvi ne trebaju odgovor, neće ga razumjeti. Velikim se dijelom, zahvaljujući tom ‘beskorisnom autu’, u Hrvatskoj stvorilo 2000 radnih mjesta (preko 1000 inženjera), privuklo 830 milijuna eura kapitala najkvalitetnijih investitora na svijetu i doselilo preko 400 stranih stručnjaka (najviše iz UK, Italije i Njemačke) sa znanjem kakvo ovdje ne postoji.

U Zagreb doslovno svaki dan dolaze delegacije proizvođača automobila – samo danas ih je četiri ovdje (dva njemačka, jedan talijanski i jedan britanski).

Kampus, razvojno-istraživački centar od 100.000 m2 i preko 200 milijuna eura investicije, je već rasprodan (svi prostori predviđeni za poznate projekte) i razmišljamo već o Campus II koji će biti višestruko veći.

Da, znali smo promašiti rokove i neke stvari traju duže od očekivanog, ali ovakve stvari se ne rade preko noći. Od kockice i prvog zaposlenog je prošlo 11 godina, mislim da i nije toliko loše.

Briga me za ostale, mrzite i pljujte koliko želite. Ja sam ponosan na ovu ekipu koja je, s ogromnim trudom, radom i znanjem, napravila čudo. A tek smo počeli”, napisao je Rimac.

Večernjak.ba