MEKTEPSKO TAKMIČENJE NA NIVOU MUFTIJSTVA

U Karađoz-begovoj medresi u Mostaru, održano je takmičenje na nivou muftijstva mostarskog. Iz Livna, takmičenju su prisustvovala 4 učenika i svih četvero, kući se vratilo sa diplomom.

Posebnu diplomu dobila je Lejla Jandrić u kategoriji mlađi uzrast opće znanje, koja je osvojila prvo mjesto, te se plasirala na najveću ljestvicu takmičenja, gdje će znanje odmjeriti sa najboljim iz cijele domovine, tamičenju na nivou Rijaseta IZ u Sarajevu. Lejlin muallim je Edin ef Alić.

Imran Omeragić je osvojio prestižno drugo mjessto u kiraetu mlađi uzrast. Njegov imam je Omer ef Omeragić iz džemata Grborezi.

Lejla Jahjefendić osvojila je treće mjesto iz testa općeg znanja, stariji uzrast, a bodovno je bila vrlo blizu kako drugom tako i prvom mjestu, gdje su sitne nijanse odredile mjesta. Muallimi Lejle su muallima Šejla M. Kevrić, i njezin trener za takmičenje, Mahir ef Kevrić.

Zejd Omeragić osvojio je treće mjesto u kiraetu stariji uzrast, gdje su kriteriji bili izuzetno visoki, pa je to zaista bila borba najboljih među najboljim. Njegov trener bio je Omer ef Omeragić.

Peta diploma koju smo ponijeli kući, a koju je primio glavni imam Medžlisa Livno, Dževad ef Hadžić, bila je za osvojeno drugo mjesto na nivou cijelog muftijstva mostarskog. Medžlis Livno evidentirano spada u najbolje medžlise muftijstva, što svake godine svjedoče diplome o najboljim mjestima i najvrjednijim učenicima, muallimima i muallimama.

Šejla MK