Messi i Pjanić su najbolji izvođači slobodnih udaraca na svijetu

Početkom 21. stoljeća najbolji izvođači slobodnih udaraca bili su Juninho, Ronaldinho, Pirlo… No u novije vrijeme vladari slobodnih udaraca su Lionel Messi i Miralem Pjanić.

Prema statistikama od sezone 2012./2013. sjajni Argentinac je zabio čak 28 golova iz slobodnih udaraca i na prvom je mjestu lice strijelaca. Drugi majstor najbliže argentinskom čarobnjaku je Miralem Pjanić, veznjak Juventusa i reprezentacije BiH.

Pjanić je od 2012. godine zabio 15 golova, a na trećem mjestu smjestio se igrač Milana, Hakan Çalhanoglu s 12 golova. Četvrti je jedan od najboljih talijanskih nogometaša svih vremena, Andrea Pirlo s 11 golova.

Po deset pogodaka zabili su Parejo, Cristiano Ronaldo i Kolarov.

U Barceloni se zna tko je glavni i tu se Messijevi suigrači previše ne guraju kada treba izvesti slobodnjak, jedino kad im Messi dopusti onda puca netko drugi. U Juventusu je sasvim drugačija situacija.

Pjanić je bio vođa slobodnjaka do dolaska Cristiana Ronalda u klub. Portugalac se svojim imenom nametnuo kao prvi izvođač, iako mu u zadnje vrijeme nikako ne ide,piše index

Reprezentativac BiH je dokazao da je bolji izvođač, no autoritet  Portugalca je presudio.

Trener Juventusa Maurizio Sarri poručio je dvojcu da se međusobno dogovore na terenu.

“Ronaldo i Pjanić odlučuju o slobodnjacima, na njima je da se dogovore”, jasan je bio Sarri pa dodao:

“Nekoliko sam stvari tražio od Pjanića, igra na visokom nivou, a usput nije promijenio svoj stil”.