Messi odbio primiti medalju: Ne želim biti dio korupcije! VIDEO

Lionel Messi bio je ogorčen nakon meča za treće mjesto Copa Americe, koji je za njega završen u 37. minutu, iako je Argentina na kraju osvojila broncu.

On je dobio crveni karton u susretu protiv Čilea, nakon naguravanja s Medelom.

Argentinac je poslije meča bio bijesan na Nogometnu konfederaciju Južne Amerike (CONMEBOL). Messi je odbio sudjelovati u ceremoniji dodjele medalja – dok su njegovi suigrači dobivali medalje on je bio u svlačionici, prenosi Radio Sarajevo.

A posljednji se pojavio i pred medijima.

Možda je ono što sam rekao prethodnih dana bio razlog da danas ne dobijem samo žuti već crveni karton. Važno je da je reprezentacija na dobar način završila natjecanje. Možda je crveni karton bio kazna za moje ranije riječi”, rekao je nakon meča Messi koji je i ranije tijekom natjecanja optuživao Nogometnu konfederaciju Južne Amerike za nemoralne radnje.

Sudac je mogao provjeriti što se dogodilo, ali VAR nije korišten. Iako sam bio bijesan što nisam mogao završiti meč, sada se malo smirujem. Ne moramo da budemo dio ove korupcije, svo vrijeme natjecanja prema nama nitko nije pokazao poštovanje. Mislim da smo oštećeni, da nam namjerno nije dozvoljeno da budemo u finalu, sudac ne dozvoljavaju ljudima uživanje u nogometu. Ipak, odlazim odavde podignute glave i ponosan na suigrače koji su dali sve od sebe. Nadam se da će im biti ukazano zasluženo poštovanje jer ovo je tim koji još mnogo može da pruži”, rekao je Messi koji je prokomentirao i finale u kojem će se sastati Brazil i Peru.

Trofej je namijenjen Brazilu. Nadam se da sudac i VAR neće imati utjecaja na meč i da će omogućiti Peruu da igra utakmicu, ali koliko mi se čini bit će teško”, zaključio je Argentinac.