Migrant koji je prijetio skalpelom opet u akciji: Odvedu ga u kamp, on se vrati i napada goste

Htjeli smo mirnim putem ovo riješiti, ali izgleda da ne možemo nikako – kaže Radoš.

Prije desetak dana u Blažuju je policija intervenirala zbog drame ispred ugostiteljskog objekta Mujanić koju je izazvao migrant.

Redakciji Avaza obratio se Enes Radoš, predstavnik tvrtke Mujanić, koji je rekao da uznemiravanje od strane tog migranta nikad nije prestalo.

– Kao što ste i ranije objavili da je migrant napadao goste skalpelom, policija ga je odvela, on se ponovno vraća iz dana u dan. Svaki dan prijavljujemo, ali sve bezuspješno. Obraćali smo se i u kampu Blažuj te tražili razgovor s IOM. Svi govore da nije njihov problem. Pa čiji su problem migranti, tko se bavi njima? Tražili smo i da se preispita njegovo zdravstveno stanje te da se on trajno riješi jer je osoba koja je opasna po okolinu – rekao je Radoš.

Kako dodaje, boravak migranata ispred restorana i mesnice odražava se i na njihovo poslovanje.

– Odvuku ga u kamp, on se vrati. Maltretira goste. Čovjeka je štakom napao, žene napada. Svaki dan ista priča. Htjeli smo mirnim putem ovo riješiti, ali izgleda da ne možemo nikako – kaže Radoš.

Podsjećamo, 17. lipnja policija je intervenirala u Blažuju jer je migrant prijetio prolaznicima, osoblju obližnjih objekata, galamio, a svo vrijeme u ruci je imao skalpel.

Policija je brzo došla na lice mjesta i migrant je svladan.

Iz MUP-a Županije Sarajevo su potvrdili za da je muškarac izazivao nerede.

– On je prebačen u migrantski kamp u Blažuju. Nije lišen slobode – kratko je kazao dežurni u Operativnom centru MUP-a ŽS-a.

Snimku pogledajte OVDJE.

Dnevnik.ba