Migranti sa šipkama hodaju Velikom Kladušom, mještani u strahu

Zagreb, 18.06.2018 - Naèelnik karlovaèke policije Josip Æeliæ izjavio je u ponedjeljak da je „u potpunoj kontroli s jedne i druge strane granice” situacija na prijelazu Velika Kladuša Maljevac gdje je 200-tinjak migranata iz BiH prijepodne pokušalo uæi u Hrvatsku. Veæina migranata zaustavljena je s bosanskohercegovaèke strane, a tek ih je manji dio uspio prijeæi hrvatsku granicu gdje su rasporeðene jake policijske snage za nadzor granice. „Dobili smo informaciju pravovremeno i pregrupirali snage i zapravo provodili Zakon o kretanju i boravku stranaca na naèin da smo zaprijeèili ilegalan prelazak”, rekao je Æeliæ. foto HINA/ Mladen VOLARIÆ/ ik

Situacija u prihvatnom centru za migrante “Miral” u Velikoj Kladuši je i dalje napeta iako nema većih, odnosno masovnih incidenata, rekao je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić.

“Tenzija i dalje ima, a situacija među njima može eskalirati u svakom trenutku. Policija je na terenu, prati događaje i u stanju je pripravnosti”, ističe Šiljdedić. Klix.ba javlja da je situacija u mjestu Polje u Velikoj Kladuši zabrinjavajuća s obzirom na to da se migranti iz Pakistana ponašaju suprotno svim pravilima ponašanja te su odlučili uzeti pravdu u svoje ruke nakon velikog sukoba koji se dogodio jučer.

“Migranti iz Pakistana odlučili su uzeti pravdu u svoje ruke. Pretražuju selo, tuku Alžirce i Marokance”, kazali su za Klix koji posjeduje snimke na kojima se može vidjeti grupa migranata koji naoružani šipkama i drugim predmetima hodaju cestom, očito, u potrazi za suparnicima.

Prema riječima mještana koji su u strahu, policija sve promatra s parkinga kod Mirala jer nemaju odgovarajući kadar da se ozbiljno pozabave ovim problemom. Sukobi među migrantima su svakodnevnica koja je kulminirala u noći s utorka na srijedu kada se sukobilo više od 100 osoba, prilikom čega ih je više ozlijeđeno. Ozljede je zadobilo i nekoliko policijskih službenika koji su radili na uspostavljanju reda i mira.

www.vecernji.ba