Mihaljević na Svjetskom prvenstvu ‘gađa’ finale

Hrvatski bacač kugle nedavno je postao osmerostruki prvak države u ovoj atletskoj disciplini.

filip

Finale i u njemu – hitac od 21 metar. To je cilj hrvatskog bacača kugle Filipa Mihaljevića na predstojećem Svjetskom atletskom prvenstvu koje će narednog mjeseca biti održano u britanskoj prijestolnici Londonu.

Mihaljević je dio osmočlane reprezentacije Hrvatske koja će se natjecati za svjetska zlata od 4. do 13. kolovoza na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Prošle subote je u Zagrebu postao viceprvak Hrvatske u bacanju kugle (20,42 metra) iza prijatelja Stipe Žunića (21,36), da bi u nedjelju postao državni prvak u bacanju diska s 62,29 metara.

Manja povreda

Mihaljević za Al Jazeeru kaže kako je na Državnom prvenstvu zadobio manju ozljedu, ali kako mu to nije problem.

“U trećoj seriji prilikom izbačaja osjetio sam bol u mišiću ispod rebra, ali fizioterapeut je procijenio kako je ozljeda manja, pa neće trebati dugo vremena za oporavak. A što se tiče forme, ide stvarno super zasad. Treniram jako otkako sam se vratio iz Amerike i formu tempiramo za London “, navodi on.

Na Svjetskom prvenstvu će se natjecati samo u jednoj disciplini.

“U Londonu ću bacati samo kuglu jer mi raspored ne dopušta da bacam oboje. Kvalifikacije za disk su prvi dan, a kugle drugi dan, pa finale diska drugi dan i onda finale kugle treći dan. Trener Ivica Jakeljić je procijenio da bi to bila nemoguća misija, tako da bacam samo kuglu “, ističe hrvatski reprezentativac.

Još jedna provjera
Do putovanja u Veliku Britaniju trebao bi imati još jednu provjeru, no sve ovisi od zdravstvenog stanja.

“Plan je bio da nastupam na još jednom natjecanju prije Londona, ali evo vidjet ćemo kako ova ozljeda bude prolazila. Nadam se da ću nastupit na prvenstvu Poljske idući tjedan i da će mi to pomoći postići željenu formu “, rekao je za Al Jazeeru.

Na pitanje koji mu je cilj na Svjetskom prvenstvu – Mihaljević vrlo izravno odgovara:

“Cilj mi je ulazak u finale i onda u finalu baciti preko 21 metar. Konkurencija je stvarno jaka ove godine i bit će dosta teško, ali ako zaliječim ovu ozljedu, mislim da će biti sve uredu. Ova godina u kugli je stvarno izrazito jaka, sa dosta bacača preko 21 metar i biti će zaista užitak bacati na Olimpijskom stadionu pred punim tribinama i protiv najboljih na svijetu “, kaže na kraju razgovora za Al Jazeeru.

Ako je suditi po ovogodišnjim rezultatima, glavna konkurencija u Londonu bit će mu Amerikanci Ryan Crouser, Joe Kovacs, Barell Hill, Čeh Tomaš Stanek, Novozelanđanin Tomas Walsh, Brazilac Darlan Romani, kao i sunarodnjak Stipe Žunić.

Izvor: Al Jazeera