MILE KOVAČ: Biti svoj, biti neovisan!

BITI SVOJ, BITI NEOVISAN

Od pamtivijeka ljudi su se udruživali radi političkog djelovanja. Stranke i partije su modus za lakše djelovanje na političkom nebu.

To udruživanje samo po sebi pored pozitivnih stvari nosi i negativne posljedice. Ukoliko je vrh stranke uskoljubiv i nedemokratičan, po inerciji i osobe posložene ispod pretvaraju se u poslušnike (radi svojih osobnih interesa).

Ima i onih koji su totalno nesposobni za bilo što, ali podilaženje centralističkom vrhu i umišljenim veličinama omogućuje im da nezasluženo ubiru plodove takvog ponašanja (radna mjesta, bolje plaće, uhljebstvo itd.)

U svemu tome trpi društvena zajednica i opći interes ostaje po strani.

Kad je u pitanju lokalna zajednica vrlo je bitno da obnašatelji vlasti rade i razmišljaju u ovoj zajednici (našem Livnu) da se ne ide po pamet u nekakve druge sredine i centre moći.

Stranačko – partijski kadrovi uglavnom rade po naputcima sa strane, zbog toga lokalna sredina (Grad i općina) propadaju, da ne govorim o svjesnom uništavanju svega onog što su prethodne generacije stvarale i od čega je Livanjsko radništvo živjelo.

Očit primjer imamo i u ovoj beskonačnoj “trakavici” formiranja županijske vlasti. Osobni interesi i partijski kaprici doveli su do toga da dvije godine nemamo županijsku vlast.

SRAMOTA.

Rješenje za ovakav “lavirint” su NEOVISNI LJUDI, koji se ne sakrivaju iza partije. Oni se predstavljaju javnosti sa svojim imenom i prezimenom, tako da su direktno odgovorni svojim biračima.

Pa, zašto otkrivati toplu vodu?,

Pogledajte primjer iz susjedne Hrvatske u državnom parlamentu – Saboru. Bitna pitanja i rasprave uglavnom se zaobilaze (nepotizam, korupcija, pljačka, uništavanje društvenog kapitala, osiromašenje cijelih regija itd.).

Jedini koji pokušavaju postavljati te teme na dnevni red su: Demokratski pokret, Suverenisti, Mostovci (SVI NEOVISNI) i uglavnom nailaze na odbijanje pod izgovorom “NIJE TO TEMA” – PA GOSPODO I DRUGOVI, STAVITE VEĆ JEDNOM TE TEME NA DNEVNI RED)
Normalno da neće jer je dosta njih sa prstima u pekmezu.

Za naš grad Livno imamo svoga predstavnika za gradonačelnika, isto tako i za naše livanjsko Gradsko vijeće za ove Izbore 2020 imamo svoju listu kandidata.

To je jedina neovisna lista (ŽNL- Županijska neovisna lista) na kojoj se nalazi 19 neovisnih osoba, različitih profila koji na jedan novi, odgovorniji i transparentniji način žele dati sebe za opće dobro svih nas, cijelog naroda, bez obzira tko je tko. Svatko je samostalan u razmišljanju i djelovanju.

Uz to bitno je napomenuti da velika većina nas prvi puta u svom životu ulazi u politiku.

Nitko od nas nije dužan nikomu po bilo kojoj osnovi, zato slobodno mogu kazati, ukoliko građani Livna prepoznaju ljude sa ove liste NEOVISNE POJEDINCE, vidjet će te novi način, pristup i kvalitetniji rad u Gradskom vijeću Livna.

Za sebe mogu kazati da ću biti glas malog čovjeka, obespravljenog, poniženog, pokradenog itd.

Zato, BITI SVOJ, BITI NEOVISAN je karta za budućnost našeg Livna.

Mile Kovač

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply