Mile Kovač: Vrijeme je da se krene

U nedostatku pametnijeg posla u ovo zimsko vrijeme, ležim na kauču i slušam radijski prijenos sjednice GV Livno.
.
Znamo da je ova parlamentarna aktivnost godinama bila dosta “traljava” i iritantna, međutim za ovo danas može se kazati “da li može niže”?
.
Na stranu što se uočava da se ne zna tko je tu Vlast, a tko oporba, tu se da primjetiti da ima dosta onih koji nisu dorasli zadatku narodnih predstavnika u ovoj parlamentarnoj govornici.
.
Jedni su apolitični, drugi populisti, treći potkapacitirani, četvrti “uklješteni” u svoje stranačke “oklope”. Primjećujem i jedan broj onih koji bi znali wta i kako, ali imam osjećaj da idu po onoj matrici “NE TALASAJ”.
.
To i takvo stanje dovelo je naše Livno da smo u svemu debelo na “periferiji” svih bitnih zbivanja i da nas se godinama itekako zaobilazi po svim pitanjima.
.
Dosta veliku krivicu snose i žitelji našeg Livna, kako grada, tako i sela birajući one za koje u startu znaju da od njih nema nikakve koristi.
U ovom trenutku obezglavljeno GV je čisti “apsurdistan”.
.
Bilo bi normalno da doskorašnji čelnici GV bi trebali biti prisutni tu i da predaju “palice” svojim nasljednicima. Ovako pokazuju koliko im je stalo do tih “funkcija” i do samog naroda. Trebale bi i same političke stranke iz kojih potječu da se pobrinu o ovim činjenicama a ne kao da se njih ne tiče.
.
Na ovaj način ostajemo i dalje “mrtvo slovo” na papiru, ili “crna rupa” u dešavanjima političke stvarnosti na ovim prostorima.
S novim čelnim osobama GV Livna nadajmo se da će napokon početi raditi u općem interesu naroda i sredine koja ih je izabrala.
.
Poruka biračima :
Obratite pažnju kakav je kandidat za kojeg ste glasali, obratite pažnju i na druge i birajte one koji su se dokazali u svome poslu, firmi, mjestu življenja, … ne birate demagoge, neradnike, uhljebe i one koji ne znaju dali su pošli ili su došli.
.
To je jedini način da se konačno KRENE NAPRIJED !
Mile Kovač