Milijun maraka grant sredstava za razvoj poduzetničke infrastrukture u Grudama, Livnu

posao

Pet općina i dva grada iz Federacije Bosne i Hercegovine dobili su milion KM za razvoj poduzetničke infrastrukture, a najavili su da će sredstva biti utrošena za otvaranje 17 novih preduzeća i zapošljavanje 202 osobe.
Pet općina i dva grada iz Federacije Bosne i Hercegovine dobili su milion KM za razvoj poduzetničke infrastrukture, a najavili su da će sredstva biti utrošena za otvaranje 17 novih preduzeća i zapošljavanje 202 osobe.

Novac, kao i ranijih godina, izdvojili su Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta u okviru Projekta ”Grant shema – Unapređenje poduzetničkih zona”.

Ugovore za realizaciju ovog projekta potpisao je danas u Sarajevu resorni ministar Amir Zukić s načelnicima i gradonačelnicima Livna, Ilijaša, Gruda, Maglaja, Mostara, Gradačca i Kalesije.

Potpisivanju ugovora nazočio je i federalni premijer Fadil Novalić koji je kazao kako Vlada nastoji olakšati poslovanje gospodarstvenicima koji otvaraju nova radna mjesta.

“U tome imamo i veliku pomoć lokalnih zajednica, gradova i općina, gdje povećanje broja zaposlenih znači da ljudi žive dostojanstveno od svog rada”, istaknuo je Novalić.

Naglasio je da je i ovaj projekt pokazatelj kako je zapošljavanje glavni cilj Vlade FBiH. Podsjetio je da je prema posljednjim podacima, od 29. lipnja, u FBiH 31.650 novozaposlenih.

“Ova će vlada nastaviti u tom pravcu”, poručio je Novalić istaknuvši važnost malih i srednjih poduzeća.

Ministar Zukić je kazao da su sredstva iz grant sheme odobrena za izgradnju nove i unaprjeđenje postojeće infrastrukture u okviru poduzetničkih zona u FBiH kao preduvjeta za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnoj razini u FBiH.

Osnovni ciljevi su izgradnja komunalne infrastrukture unutar poduzetničkih zona i unaprjeđenje usluga za razvoj poduzetničkih zona.

“Javnom se pozivu odazvalo 39 općina i gradova, a prvih sedam je, zbog najvišeg stupnja organiziranosti, dobilo sredstva od 75.000 do 150.000 KM”, rekao je Zukić.

Općine i gradovi potpisnici ugovora sudjelovat će s 25 posto od ukupne vrijednosti projekta.

30.06.2017. 17:42
Administrator
http://www.abcportal.info/