MILJAN KONTA / Revolucija – jedina solucija!

Kada pola života čovjeku prođe u gledanju sve općeg lopovluka, htio ne htio postane velikim djelom ogorčeni pesimista. Pa i ono dobro gleda podozrivo i sumnjičavo.

Livnjaci godinama žive u kaubojskoj kasabi gdje par lokalnih šerifa (i ona sa četiri pištolja) vedri i oblači okruženi pristalicama, koji su od puka napravili Indijance, a kako su oni završili na Divljem zapadu svi znamo.

Naši dragi uglednici godinama devastiraju kako materijalno tako i mentalno sve oko sebe ne imajući ni malo obzira ni prema kome.

Kako i na koji način opstaju na vlasti poznato je svima. Dijelom i sam narod snosi odgovornost, a dijelom i sami uglednici koji sve izbore izbaždare u svoju korist.

Na takav način otvara im se uvijek iznova poligon za pljačku. Ne samo da pljačkaju narod, nego su kroz sve ove otužne godine upošljavanjem podobnih, a nesposobnih srozali sve društvene segmente.

Javnu upravu, zdravstvo, obrazovanje, kulturu, organe reda i sigurnosti…

Diplome su se sticale na eminentnim sveučilištima Kupresa, Travnika, Širokog… Rezultat toga su ‘vrhunski stručnjaci’ koji o vlastitom poslu pojma nemaju.

Zato mladi i stručni ljudi sele iz Livna.

Sve gore napisano svi mi znamo, boli činjenica da šutimo godinama nad ponorom u koji nas guraju ‘naši izabranici’. Izlizane floskule o komunističkim kadrovima, udbašima i jugoslavenima već spadaju u domenu otužnog vica.

Gospodo draga, nas godinama pljačkaju Hrvati, pokoji Musliman i zalutali Srbin.

Sve većinom prvoredni vjernici čija je jedina osobina – lopovluk.Takvi šest sati svoga “radnog” vremena provedu u razmišljanju kako pribaviti osobnu korist. Ne birajući sredstva.

Kako su se već odavno osigurali zakonima, organima reda i sigurnosti, postali su nedodirljivi. Ni tužbe niti gomila dokaza o krivici takve ne osuđuje na kaznu zatvora.

U takvoj situaciji što preostaje narodu?

Trpjeti ih do smrti ili radikalnim potezima dovesti do pameti. Garantiram životom da bi jedan prebijeni političar i uz to bačen u kontejner opametio bar deset drugih vladajućih lopova.

Kada bi se jednom političaru oduzela napljačkana imovina, drugi bi ozbiljno razmislili dali im se isplati kriminal.

Na žalost, revolucionara više nema, pa i oni koji uzdignu glas bivaju ismijani i prezreni. Oni koji ne mogu više trpjeti iseljavaju, oni koji ostaju prilagođavaju se stanju i trpe.

Na jesen nas očekuju još jedni izbori na kojima narod ima šansu za promjene. Na žalost, rečeno jezikom kladionice, koeficient za bolje sutra je veoma mali te vjerojatno da će se livanjska agonija nastaviti i dalje.

Kako od revolucije nema ni r, europske bauštele će i ubuduće biti glavna destinacija Livnjaka.

M.Konta

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply