MILJAN KONTA / Rogovi u vreći!

Da smo bijedna i jadna zemlja zna se odavno, no vlast i od naroda izabrani političari svako malo se potrude da nas iznenade.

Na našu žalost, nikad do sada pozitivno. Od kada je rat počeo, tamo daleke ’92. do dana današnjeg narodi ove napaćene zemlje trpe ogromne gubitke, za razliku od očito pobjedničke strane – političara.

Kao i svi pobjednici oni se godinama umnožavaju, razvijaju, usavršavaju… narod propada, kako ekonomski tako i psihički. Na kraju, seli i odlazi u namjeri da se nikada ne vrati.

Skupina hohštaplera, istreniranih demagoga, prosto rečeno lopova, tlači i uništava vlastiti narod. A narod u velikoj većini čini stado plahih ovčica podložnih svakojakim manipulacijama.

Toliko smo naivni da je šteta ne činiti nam sve ovo, pa i više.

Koliko se samo ta politička bagra osilila, a i utrenirala može se vidjeti na primjeru ove pandemije, za vrijeme koje su se pokazale sve kriminalne osobine izabranih.

I ne samo njih već svih onih koji su u talu sa njima. Respiratori koji očito “pomognu” oboljelima, nesposobnost nabavke cjepiva, krizni stožeri vrlih “stručnjaka”….

U svoj toj tuzi i jadu oni se ne libe da nabavljaju i obnavljaju vozni park?

Izigravaju puku sirotinju moleći za donacije, a u isto vrijeme se vozaju u boljim autima nego oni od kojih mole. A i plaće su im tu i tamo.

Razdijeljene ovčice u tri tora to gledaju, ponekad meknu preko portala i ušute. Iste te ovčice itekako meknu na bilo kakve provokativno nacionalne tenzije te se međusobno počapaju o ratnim zločinima, jeziku, entitetima…

To što je gorivo skuplje no u Njemačkoj, a jestivo ulje izjednačeno sa motornim, i sve ostalo što je poskupjelo, isti taj narod ne brine.

Koliko smo jadni kao država dovoljno govori i situacija da je tamo neki Slovenac u stanju da isprovocira cjelokupnu BH javnost te nas uzdigne na zadnje noge u obrani suveriniteta.

Suveriniteta koji uspješno rušimo godinama te nam u tome pomoć izvana i nije potrebita. Koliko smo u tom rušenju vlastite države uspješni vidi se svakodnevno. Dovoljno je otvoriti po jedan srpski, bošnjački ili hrvatski portal, novine… i sve je jasno.

BH se ruši godinama iznutra od strane vlastitih političara koji uspješno koriste takvo stanje anarhije za vlastito bogaćenje. U tome im efikasno pomažu sva tri naroda, evo već trideset godina.

Hoće li i kada biti bolje u BiH?

Neće, iz razloga što smo kao narod nesposobni, većinom smo nacionalisti one gore vrste, pa prema tome govoriti o građanskom ustroju nema smisla.

Demokracija nam je još uvijek dodatna oprema, a i nemamo je na što namontirati. Ostaju torovi, nacionalni, ograđeni sa istaknutim plemenskim zastavama i obavezno pokazivanje pasoša iza svakog trećeg sela.

Bolje i ne zaslužujemo. Oni koji nisu pristali na ovakvo stanje poodavno su nastanjeni u Europi, a ostali protivnici torova su u redovima pred ambasadama.

Mi nismo u stanju niti poštene demonstracije napraviti, a jedino javno okupljanje su gužve za cijepljenje doniranim cjepivima. Uskoro i za kruh, mlijeko, ulje, sol….

M. Konta