MILJAN KONTA / Stožernici, ako vam narod bude sudio ni Svevišnji vam neće biti na pomoći

Izgleda da su prošli dani kada se stožernim uhljebima pljeskalo na Kupresu. I ne samo na Kupresu. Pljeskalo se godinama likovima koji su bez ikakvog pokrića vlastiti narod zavijali u crno, raseljavali ga, osiromašivali i pravili idiotima.

Dok su nepodobni odlazili, kumovi, rodbina, djeca i oni koji su mogli kupiti posao, zaposjedali su fotelje bez da su mnogi od njih imali stručnu spremu. Ili su je imali stičući je na sumnjivim “sveučilištima”.

Bahatili su se stožernici, evo četvrt vijeka zamajavajući potlačeni narod konstutivnošću, izbornim zakonom, trećim entitetom…. i u isto vrijeme pljačkali sve moguće resurse tako da bi eventualni “Treći entitet” preživljavao na pučkim kuhinjama i goloj socijali.

Nije se ta banda mnogo ni osvrćala na pisanja po društvenim mrežama, na komentare o njihovom lopovluku, dok se nije desio “desant uživo”.

Koliko su se uživili u svoju nedodirljivost pokazuje činjenica da je trebalo dosta dugo da poćeraju komiranog i treskavog Komu da reagira. Komo se usprotivio politiziranju na Kupresu, valjda mu to šteti ogromnim investicijama i proizvodnim pogonima u kojima Kuprešaci rade za ogromne plaće. Komi trebaju đozluci pod hitno, jer očito ne vidi na što mu Kupres liči.

Generale! Čovjek je imao potpuno pravo što te prekinuo, jer si skinuvši uniformu postao demagog i papagaj stožerne bande. Umjesto da si mikrofon predao branitelju Beriću da očita lekciju lopovima, pokušao si da umanjiš njegove riječi.

A gdje ti je vojska generale, gdje su oni kojima si zapovjedao i koji su ginuli za sve ovo. Ne, nisu upošljeni na teritoriji “trećeg entiteta”, nisu čak ni u Bosni, eno ih generale na bauštelama Evrope, stiskaju zube, jedu sami sebe i rade.

Sram te bilo, generale, što nisi u miru stao uz svoju vojsku, već ste se ko p….ke okitili ordenjima, uzeli mirovine, a topovsko meso ste prodali lopovima i izdali.

Zašto ne postrojite veterane??? Koliko vam istinskih branitelja prisustvuje obljetnicama, tu ne računam dezertere, podrumaše i “bojovnike” po političkoj dužnosti. Osim par onih koji pušu u iste diple stožerne, broj je – nula.

Da si predao mikrofon Beriću ostao bi upamćen po tome, ovako si još jedna od Nula što izdaše vlastite bojovnike.

Dragi “stožernici”, za očekivati je da ćete ubuduće prigodom proslava imati sve češće ovakve deserte koji vam i neće biti po ukusu te stoga pomno gledajte tko sve sjeda u klupe. Uvedite pod hitno cenzuru gostiju. U suprotnom ne piše vam se dobro.

Izgleda da vam se narod budi i kada se sve oči otvore, moglo bi postati tijesno u “trećem entitetu”, te bi mogli imati i prečih stvari za rješavati od konstutivnosti, preglasavanja, tralalala… .

Te bi one narodne “piši kući po odjelo” i “gaće na štapu” mogle postati vaša zbilja. I to sa razlogom, jer lopovska bando, sve i do jedan od vas bi pristao automatski na deset godina robije, a da vam se ne provede istraga porijekla vaše lopovske imovine.

Toliko o vašem poštenju, toliko o vašem hrvatstvu i toliko o vašim hostijama koje skrušeno primate iz prvih crkvenih redova.

Stožernici, samo se bojim da ako vam narod bude sudio ni Svevišnji vam neće biti na pomoći!

M. Konta