MILJAN KONTA / U Livnu još jednom “JOVO – NANOVO”

Kako došli – tako prošli, u najmanju ruku ništa se nije dogodilo vrijedno spomena.

Još četiri godine jarma poznatih tlačitelja koji ni u ovom mandatu neće raditi ništa drugo no skrbiti za osobnu korist.

Na žalost i jedan dobar čovjek će to shvatiti onoga momenta kada mu bude jasno u kakvo je društvo upao.

Bit će po onoj narodnoj” tko sa đavlom tikve sadi…”.

Do tada ga treba ostaviti na miru i dati mu vremena da se usredotoči na ono po njemu bitno za Livno.

Vjerojatno bi rezultat ovih izbora bio drugačiji da se livanjska oporba nije odlučila na besmisleni potez kandidature više osoba.

U momentu kada je stožerna banda bila na koljenima, donijeti ovakvu odluku je bilo na nivou dječjeg vrtića. Takav potez su stožernici jedva dočekali.

Oni imaju svoju uhljebničku bazu koja po partijskoj dužnosti glasa, ostale kada uspiju iscjepkati, izbori su dobijeni. Tako je i bilo.

Sljedeće četiri godine možda dobijemo kakav kružni tok, pokoju zakrpu asfalta, o investicijama i pogonima možemo samo sanjati.

Livno je odavno postalo zadnja rupa na svirali Dragančeta i družine te je za očekivati daljnji egzodus narodnih masa.

No, realno, bolje nismo ni zaslužili.

Građani Livna poznaju samo dva stanja svijesti: gurnu glavu u pijesak ili se daju u bježaniju, trećeg stanja nema, izuzev pokojeg pojedinca koji što i prozbori. Takav ubrzo biva proglašen komunjarom, udbašem i izrodom roda hrvatskoga.

Očekivati od omladine da u prosvjedima traži bolje sutra je u nas utopija. Očekivati od penzionera da se pobune je čista bajka. Od uposlenih pogotovo.

Jadan smo narod koji očito demokraciju gleda samo na filmovima. Ako ne zbog nas samih, zašto se ne bunimo za vlastitu djecu?

Zar nam je uspjeh da nam djeca budu po bauštelama Europe a kuće i ognjišta zaključana?

Čak uzimamo sebi za pravo da ne izađemo glasati, da nas nije briga tko će i kako vladati. Zar niste ni malo tužni nedjeljom za ručkom kada za stolom nema vaših najbližih?

U stožernika za stolom svi, pred kućom im niz bijesnih auta bh. tabla, bankovni računi im puni k’o brodovi, vikendice, stanovi….

Vi sretni Božićem, Uskrsom i ljeti po petnaest dana. Ako takav život smatrate životom onda i niste zaslužili ništa bolje i dao Bog da vam banda vlada dok ste god živi.

Šteta samo onih što izginuše za ono čega se vi odričete.

M.Konta

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply