MILORAD DODIK: Drvar bio i ostao srpski grad!

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Drvar bio i ostao srpski grad, te da je to istina, ali je problematična histerija koja se svaki put pokrene u Federaciji BiH kada Srbi pokušaju da kažu da ih još ima i da će ostati tu, piše Srna.

Željko Komšić dobio odgovor iz Drvara

Na pitanje Srne da prokomentira reakcije na izjavu veleposlanika Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da će Drvar ponovo biti srpski grad, Dodik je istaknuo kako ne vidi ništa sporno u izjavi, navodeći da je rekao istinu o Drvaru.

”Drvar je bio i ostao srpski grad i izražavam zadovoljstvo što i Srbija zadržava pažnju na svakom mjestu gdje žive Srbi, bilo da je riječ o Republici Srpskoj ili FBiH. Ono što je problematično u događaju za koji me pitate jeste histerija koja se svaki put pokrene u FBiH kada Srbi pokušaju da kažu da ih još ima i da će ostati tu. I ovom prilikom izražavam zahvalnost Srbiji što brine o Srbima, pa i kroz otvaranje konzularnih predstavništava i u Srpskoj i FBiH”, naglasio je Dodik.

Veleposlanik Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je prilikom otvaranja Konzularnog uredan Srbije u Drvaru da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio. Naime, član Predsjedništva BiH Željko Komšić reagirao je na tu izjavu, tvrdeći da ”Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti”, a slične izjave stigle su i od drugih bošnjačkih političara i udruženja.